Posljedice obilnog snijega

Zabočka Elektra: Trenutno bez struje oko tisuću zagorskih kućanstava

Objavljeno: 14.01.2017. mladenmandic

Nakon jučerašnjeg obilnog snijega, oko tisuću zagorskih kućanstava, rekli su nam u zabočkoj Elektri, trenutno je bez električne energije. Sinoć je zbog snježnih oborina došlo do kvarova na pojedinim dijelovima općine Gornja Stubica, grada Donje Stubice te na području općina Marije Bistrice, Jesenje i Đurmanca, no tijekom noći kvarovi su uklanjani. No, tijekom jutra problemi su se nastavili. Tako danas oko 13.30 sati struje nisu imali naselja Laz Stubički, Brdo Jesensko i još neki dijelovi općine Jesenje, te pojedini dijelovi općine Veliko Trgovišće – Dubrovčan , Družilovec, Vižovlje, Domahovo i Jalšje.

Iz minute i minute nove dojave

– Zbog vlažnog snijega i rušenja drveća na naše vodove, iz minute u minutu primamo dojave o novim kvarovima i nestajanju električne energije. Jedni kvarovi se saniraju, drugi se pojavljuju i jednostavno ne stignemo izaći na sve dojave. Stoga molimo građane za razumijevanje. Nadamo se da ćemo do kraja dana sanirati većinu kvarova zbog kojih najčešće dolazi zbog rušenja stabala na električne vodove. Trenutno je u Krapinsko – zagorskoj županiji, van pogona oko 30 trafostanica, odnosno oko tisuću kućanstava – rekli su nam danas nešto poslije 13 sati u zabočkoj Elektri.

Srušena stabla

Inače Zagorska javna vatrogasna postrojba iz Zaboka i Javna vatrogasna postrojba Krapina tijekom noći i ujutro imala je nekoliko intervencija – ispumpavanje vode iz podruma u Mariji Bistrici, sklanjanje srušenog stabla s prometnice kod kamenoloma Gorjak, sklanjanje srušenog stabla u Drašama pokraj Kraljevca na Sutli, u Tugonici, u Martincu Orehovičkom, a i DVD Lobor bio je angažiran na intervenciji sklanjanja srušenog stabla sa županijske ceste.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba