AKCIJA “NAŠ ZAGORSKI DIŠEČI VRT”

U Područnoj školi Krušljevo Selo uredit će se školski vrt i učionica na otvorenom

Objavljeno: 13.01.2017. Jelena Jazbec

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva odobrila je Udruzi mladih Feniks i Osnovnoj školi Oroslavje sredstva u iznosu od 13 tisuća kuna, za građansku akciju “Naš zagorski dišeči vrt”.

Šest radionica

Projekt će se provoditi od ožujka do lipnja 2017. godine, a glavna aktivnost je stavljanje u uporabu 400 četvornih metara neiskorištenog školskog zemljišta Područne škole Krušljevo Selo, na kojem će se postaviti plastenik, izraditi kompostište i deset podignutih gredica, posaditi autohtono cvijeće i sadnice voćaka, a cijela površina ogradit će se ogradom od lijeske. Bit će postavljena i dva seta drvenih klupa i stolova, kako bi učenici dobili učionicu na otvorenom. Vezano uz školski vrt, djeca će moći sudjelovati na šest radionica: “Ptice oko nas”, “Zdrava prehrana”, “Očuvanje tradicije – plot od šiblja/pruća”, “Mali vrtlari – posadi i promatraj”, “Svako dijete jedan cvijet” i “Mala škola kompostiranja”.

Učenje o prirodi

Provođenjem ove građanske akcije, najmlađi stanovnici grada Oroslavja dobit će priliku za istraživanje, razumijevanje i učenje o prirodi i njezinim zakonitostima na nov način, usvajanje praktičnih vještina, razvijanje motoričkih vještina i kreativnosti putem vrtlarenja, učenje novih riječi i pojmova, stjecanje svijesti o povezanosti s prirodom, svijetom i mjestom u kojem žive te razviti brojne kompetencije, aktivnim sudjelovanjem u brizi za druga bića.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba