IZGORJELA UNUTRAŠNJOST VILLE SPLIT

Roditelji u zadnji tren iz požara izvukli sina u invalidskim kolicima

Objavljeno: 12.01.2017. Jelena Jazbec

Nakon požara koji je jutros nešto iza 8 sati buknuo u jednom od apartmana Ville Split u Krapinskim Toplicama, uništeno je prizemlje ovog turističkog objekta u vlasništvu obitelji Mikuličić iz Splita. Požar je buknuo u apartmanu u kojem je boravio nepokretni 34-godišnji sin vlasnika.

Iskočili kroz prozor

– Mene su njegovi otac i majka zvali čim se to dogodilo, da im dođem pomoći izvući sina Blaža iz kuće, no kad sam ja došao, on je već bio vani. Naime, nakon prometne nesreće koja se dogodila prije 15 godina, njihov sin ne govori i ne hoda, a požar je, kako sam čuo, buknuo upravo u njegovom apartmanu. Zbog toga je zadobio opekline. Neke cure su prolazile pokraj kuće i odmah su zvale policiju i vatrogasce. Mladić je čim su ga roditelji izvukli iz kuće prevezen u bolnicu. Trenutno se nalazi u Kliničkom bolničkom centru Sestara milosrdnica u Zagrebu, a ima opekline prvog ili drugog stupnja – rekao nam je Franjo Balagović, koji je inače mladića svakodnevno vozio na terapije.
Upravo iz tog razloga, obitelj je kupila kuću u Krapinskim Toplicama, koja se, kako doznajemo od Balagovića, sastoji od pet apartmana za iznajmljivanje. I jutros je u jednom apartmanu boravilo dvoje ljudi, a oni su, čim su uočili požar, iskočili iz kuće kroz prozor.
Prvi je na mjestu požara bio 60-godišnji susjed Josip Kolenko.
– Ja sam vidio kroz prozor da se nešto događa i odmah sam izašao pitati mogu li kako pomoći, no oni su mi rekli da ne mogu unutra. Naime, sve je bilo zadimljeno, nije se uopće moglo disati, a imam i ozlijeđenu nogu, tako da nisam mogao puno pomoći. Dvoje ljudi je iskočilo kroz prozor, a roditelji su naposlijetku izvukli i sina – otkriva.

Očevid u tijeku

Razgovarali smo i sa zapovjednikom DVD-a Mala Erpenja Stjepanom Hrestakom. On će s članovima svojeg DVD-a još neko vrijeme dežurati na mjestu požara.
– Uzrok je najvjerojatnije struja, iako se uzroci još uvijek utvrđuju i očevid je u tijeku – rekao nam je.
O uzroku nam ništa nije mogao reći ni Ivica Petriček, zamjenik zapovjednika Zagorske javne vatrogasne postaje.
– Izgorjela je prostorija u prizemlju u kojoj je nastao požar, a i sve ostale prostorije su začađene. Ne može se još govoriti o uzrocima nesreće, a potrebno je napraviti i procjenu štete, koja je sigurno ogromna – rekao je Petriček.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba