NOVI POTHVAT JELENE RIBIĆ

“Otvaram kuće za poduzetnice, samohrane majke i izbjeglice”

Objavljeno: 10.01.2017. Jelena Jazbec

Nakon što je postigla svjetski uspjeh svojim projektom Chummunity, te je uvrštena među 12 najperspektivnijih poduzetnica Velike Britanije, 32-godišnja Jelena Ribić, donjostubičanka s londonskom adresom, velikim koracima kreće u osvajanje novih izazova. Za portal Women in Adria predstavila je svoj novi projekt, u sklopu kojeg će pomagati poduzetnicama, samohranim majkama poduzetnicama i izbjeglicama iz Sirije koje žele pokrenuti vlastiti posao.
Projekt se temelji na konceptu co – livinga, koji je sve popularniji u svijetu, a podrazumijeva dijeljenje životnog prostora među ljudima sličnih interesa.

Startup Home

Naime, od kad se preselila u London, Jelena je upoznala brojne uspješne žene koje muku muče s pronalaskom životnog prostora, koji nerijetko moraju dijeliti s potpunim neznancima. Prije šest mjeseci upoznala je Stefana Trescu, poznatog investitora i autora nekoliko knjiga koje spadaju u skupinu najčitanijih na Amazonu. On je osmislio projekt Startup Home, u sklopu kojeg je otkupljivao kuće i preuređivao ih u mjesta pogodna za život i rad tech poduzetnika. Jelena je predložila otvaranje takve kuće za žene poduzetnice, a Stefano joj je prepustio vođenje tog projekta. Tako je nastao projekt All Women House, u sklopu kojeg se trenutno puni kuća u Greenwichu. Poduzetnice će dijeliti svoj životni prostor, uz mnogo povoljniju stanarinu.
No, Jelena je, u želji da njezin projekt bude društveno koristan, otišla i korak dalje, pa će se tako uskoro otvoriti kuća za samohrane majke poduzetnice, koje će dobiti i dodatnu pomoć. Naime, trenutno se traže sponzori koji bi bili spremni financirati stanovanje žena u toj kući.
– Na taj bi način žene imale plaćen smještaj u kući, primjerice šest mjeseci, što je u Londonu velika pomoć – rekla je J. Ribić za portal Women in Adria.
Treća kuća koja će se otvoriti, bit će namijenjena ženama poduzetnicama iz Sirije.
– Stigla sam do podatka da među sirijskim izbjeglicama ima iznimno veliki broj žena koje su u domovini prije izbijanja rata imale poduzetničke ideje, neke su čak i započele s realizacijom ideja, da bi naprasno morale prekinuti sa svime i pobjeći iz zemlje. Treća kuća bila bi namijenjena upravo tim ženama. Doveli bismo ih u London te bi dobile priliku biti okružene mentorima te svim ostalim stvarima potrebnima za realizaciju svojih poslovnih ideja – otkrila je.

Globalna kampanja

Podsjećamo, ova mlada poduzetnica osmislila je i diljem svijeta popularizirala Chummunity, online zajednicu autora koji pišu priče po narudžbi. Za Women in Adria otkrila je kako će taj projekt uskoro doživjeti rebranding, a u planu je globalna kampanja. Smatra kako će upravo 2017. biti njezina godina.

Foto: womeninadria.com

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba