U organizaciji M. Petir

Do 10. siječnja traje natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj

Objavljeno: 05.01.2017. mladenmandic

Po ideji i u organizaciji hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu i ambasadorice projekta za Hrvatsku Marijane Petir, do 10. siječnja otvoren je natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj. Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice do 40 godina koji su nositelji OPG-a.

Medijski pokrovitelj izbora je Jutarnji list, a glavni sponzor Erste banka koja će pobjednika ili pobjednicu nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna. Za pobjednika ili pobjednicu natječaja, kao i za deset najboljih, zastupnica Marijana Petir će osigurati put u Bruxelles i sudjelovanje na četvrtom Europskom kongresu mladih poljoprivrednika koji će se održati u Europskom parlamentu u organizaciji Europske pučke stranke u listopadu 2017. godine. Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicanje pozitivne slike mladih poljoprivrednika, te identificiranje djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišnu orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti. Prijavnice za natječaj mogu se preuzeti na stranici petir.eu.

Inače, prošlogodišnji pobjednik natječaja za najboljeg mladog poljoprivrednika je Ivan Veselić, ekološki proizvođač voća i povrća iz Novog Sela Palanječkog iz Sisačko – moslavačke županije koji je rekao kako su se tri proizvoda njihovog OPG-a Veselić našla na policama trgovina DM Hrvatska, što im je otvorilo novo tržište i donijelo nove kupce.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba