PRAVNA KLINIKA U ZLATARU

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta besplatno vam pomažu i daju pravne savjete

Objavljeno: 04.01.2017. Alen Brodar

Novi ciklus dežurstava Pravne klinike, u sklopu suradnje Udruge osoba s invaliditetom u Zlataru i zagrebačkog Pravnog fakulteta, počinje sljedećeg utorka, 10. siječnja. Građani će tamo moći zatražiti besplatnu pravnu pomoć u prostorijama Udruge, do 10 do 14 sati.

Podsjetimo, u okviru Pravne klinike studenti viših godina Pravnog fakulteta, pružaju besplatnu pravnu pomoć građanima kojima je ona potrebna. Studenti samostalno i kolektivno obrađuju primljene slučajeve, pri čemu im po potrebi savjetom pomažu akademski mentori – nastavnici i suradnici Pravnog fakulteta. O tome hoće li klinika prihvatiti rad na pojedinom predmetu odlučuje se na sastancima tijela Klinike, na temelju analize slučaja te u skladu s kriterijima za prijem predmeta.

Područja za koja su osnovane posebne skupine su obiteljsko pravo i zaštita djece, zaštita radnika, diskriminacija, državljanstvo i azil, prava pacijenata, zaštita žrtava i svjedoka kaznenih djela te pomoć u ovršnim postupcima. Svatko tko ne može na drugi način ostvariti pravnu pomoć može se obratiti klinici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba