Snježna kraljica

Za 60 kuna mogu se odgledati obje trke, uz besplatni prijevoz, hranu i piće

Objavljeno: 03.01.2017. mladenmandic

Sljemenski Crveni spust, najavljuju organizatori, potpuno je spreman za utrke Svjetskog skijaškog kupa “Trofej Snježne kraljice”. Najbolje svjetske slalomašice na stazu će već danas, dok će najbolji svjetski slalomaši na stazu u četvrtak. O svemu kako doći do Sljemena, što sve posjetitelje čeka i za koju cijenu, porazgovarali smo s direktoricom Turističke zajednice Stubičkih Toplica Bernardom Ivček.
Prva utrka skijašica danas je na rasporedu od 13 sati, a druga u 16.15 sati, dok će u četvrtak prva utrka slalomaša početi u 14.45 sati, a druga od 18 sati.

Jeftinije nego prošlih godina

– Ulaznice za utrke Snježne kraljice, ove su godine puno jeftinije nego prijašnjih godina. Cijena ulaznica za današnju utrku skijašica iznosi 30 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu, dok ulaznice za utrku skijaša u četvrtak iznose 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu. Kao i prethodnih godina, moguće je kupiti i paket ulaznica čija je cijena 60 kuna za odrasle te 30 kuna za djecu – rekla nam je Bernarda Ivček dodajući kako ulaznice, koje se mogu kupiti u prostorijama Turističke zajednice u Ulici Viktora Šipeka, osim same utrke uključuju i prijevoz autobusima na Sljeme i povratak sa Sljemena, kao i besplatni obrok te piće.
Kaže kako je dosad kod njih prodano svega desetak ulaznica, no obično svi kupuju ulaznice prije samog polaska jer ih ima više nego dovoljno – za obje utrke pojedinačno i u paketu sveukupno oko osam tisuća, a sa zagorske strane Sljemene planiraju oko 800 do tisuću polazaka.
Za dolazak do skijališta busevima treba oko 45 minuta te još oko pola sata pješice. Posebno se u zagrebačkom Hotelu Westin prodaju i “Gold”, odnosno zlatne Vip karte i to po cijeni od 500 kuna, a posjetitelji s tom kartom moći će na Sljeme samo iz Gornje Bistre. Za tu cijenu posjetitelji će mini busevima koji će stalno kružiti, moći do samog cilja, gdje će biti i grijani šatori s jelom i pićem, a moći će se i vratiti kad požele.

Unos alkohola

– U našoj zoni C, autobusi će danas početi voziti od 10 sati i vozit će, zavisno o popunjenosti, negdje do 14 ili 15 sati, a u četvrtak od 11, pa do negdje 16 do 17 sati. Osim prijevoza autobusima, besplatan će biti i parking za sve koji u Stubičke Toplice dođu osobnim automobilom – rekla je Bernarda Ivček te dodala kako se neće smjeti unositi alkohol u autobuse, što će se kontrolirati prilikom ulaska. Povećan promet očekuju i ugostitelji na području Stubičkih Toplica koji će nuditi svoju bogatu ugostiteljsku ponudu prije utrke, ali i razne aranžmane za sve koji se budu vraćali sa Sljemena, posebice u četvrtak, jer u petak je neradni dan.



Na ženskom slalomu dvije Hrvatice, na muškom čak pet domaćih skijaša

Start slalomske utrke na današnjem Crvenom spustu, jednoj od najzahtjevnijih utrka Svjetskog kupa, postavljen je na 988 metara, dok je cilj na 768 metara. Na obje utrke, Zagreb će i ove godine ugostiti 150 slalomašica i slalomaša s još 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja. Od hrvatskih skijašica očekuje se nastup dvije hrvatske skijašice mlade 19-godišnje Riječanke Leone Popović koja kaže kako je opuštenija nego lani te vjerojatno i Ide Štimac, njene tri godine mlađe sugrađanke, koja osvaja trofeje u juniorskoj konkurenciji. Ida kaže da, ako će nastupiti, da će joj to biti veliko iskustvo za budućnost. Inače skijašku elitu predvodit će danas Amerikanka Mikaelu Shiffrin. Apsolutna vladarica slaloma, koja ima već dvije pobjede na Sljemenu, ove godine ganjat će i rekord Janice Kostelić, koja je u sezoni 2000/01. imala osam uzastopnih slalomskih pobjeda. Shiffrin ih trenutno ima sedam. U muškoj utrci u četvrtak trebala bi se naći petorica hrvatskih skijaša, predvođenih bivšim pobjednikom Svjetskog kupa, 37-godišnjim Ivicom Kostelićem. Uz Ivicu, na startu bi se trebali pojaviti i 23-godišnji Filip Zubčić i Matej Vidović te 20-godišnjaci Istok Rodeš i Elias Kolega.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba