Zagorski klopotec

Kako su nam božićne čokoladice zasladile život

Objavljeno: 20.12.2016. mladenmandic

Eto, ovih predbožićnih blagdana nekako je najpopularniji artikl u Hrvatskoj postala čokolada. Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović djeci branitelja u Dubrovniku poklonila čokoladu s rižom proizvedenu u Subotici, a tamošnji gospodarstvenici govorili kako je najvećim dijelom zapravo proizvode Hrvati i Mađari koji su tamo i najbrojniji, i premijer Plenković u Stankovićevoj emisiji “Nedjeljom u dva” na poklon je od Stankovića dobio čokoladu. Doduše Hrvatsku, iz tvornice koja nosi ime jednog predratnog komuniste i ratnog heroja koji je ubijen 1941. godine. Stanković je Plenkoviću uzgred rekao kako takvu čokoladu najviše voli i srpski premijer Vučić. Plenković se zahvalio na poklonu rekavši kako voli čokoladu, te da ne gleda tko je proizvodi.
– Nemam nikakav problem da pojedem srpsku čokoladu. Ne treba tu temu elaborirati. Stjecajem okolnosti i moj sin je uz rođendan dobio identičan takav paket, baš s tom “čokoladicom s pirinčem“ – rekao je premijer.
No, i Zagorci bi, po svemu sudeći, uskoro trebali dobiti svoje čokoladice. Naime, ugostivši čelnike SDP-a u tuheljskom vatrogasnom domu, i načelnik Tuhlja se pohvalio kako svojom suprugom Ljiljanom Javorić Ilić u Sloveniji proizvodi čokolade, čokoladne bombone i kakao, te kako bi podružnica njihove “Rajske ptice” trebala uskoro osvanuti i u Tuhlju, gdje bi se zaposlilo i 20-ak radnika.
– Uvjeren sam da ću i dalje ostati načelnik Tuhlja, te svojom investicijom omogućiti sladak život svim Tuhljanima – rekao je Ilić na SDP-ovoj županijskoj Konvenciji.
A mi ostali koji nismo dobili božićne čokoladice, možemo si samo zasladiti život hitom beogradskih Idola s početka 80-ih godina prošlog stoljeća, a koju je izdao tadašnji zagrebački Jugoton. Pa otpjevajmo je: “Ti si moja čokolada, ja sam tvoja čokolada i da nisi tako mlada, ja bih te ljubio”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba