“Advent u Mariji Bistrici”

Četvrtu svijeću upalila zlatna olimpijka Sandra Perković

Objavljeno: 19.12.2016. mladenmandic

Posljednja, četvrta adventska svijeća na adventskom vijencu na središnjem trgu u Mariji Bistrici, zapaljena je u nedjelju predvečer. Upalila ju je naša zlatna olimpijka Sandra Perković, koja je prije toga primila nagradu za najbolju sportašicu Hrvatske u izboru Sportskih novosti. U njenoj pratnji bile su članice Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica, koje su aktivne bile već od 14 sati, kao mentorice u natjecateljskom showu “Božićni medeni kolačići”, u kojem su se natjecali Adam Končić, Jurica Vugrek i Ana Čehulić iz Ženske vokalne grupe “Kajda”. Mentorice su bile Božica Milošić, Ljiljana Cesar i Božica Gabud, a u žiriju su bili kuhari Bluesun hotela Kaj Marko Futivić i Nikolina Kranjčec te predsjednica Udruge “Hrvatska žena” Marija Bistrica Spomenka Skuliber.

Vugrek i Gabud

Nakon kušanja, za pobjednike su proglašeni Jurica Vugrek i Božica Gabud. Glazbeni gosti showa bili su Adalbert Turner Juci i na klavijaturama Berislav Antica, a nakon paljenja četvrte adventske svijeće, nastupio je bend ”Kužiš stari moj”. U prijepodnevnom nedjeljnom programu nastupili su Mali vokalni sastav KUD-a ”Lovro Ježek” i Ženski zbor KUD-a ”Sloboda” Oroslavje. U sklopu manifestacije “Advent u Mariji Bistrici”, na Štefanje, 26. prosinca, u Domu kulture od 17 sati na rasporedu je tradicionalni Božićni koncert KUD-a “Lovro Ježek”, a dan kasnije na istom mjestu od 19 sati koncert će održati i KUD Laz. Nastupit će sve sekcije KUD-a, a to su mali vokalni sastav, dječja folklorna skupina, velika folklorna skupina, TS Laz, mali TS Laz te zbor KUD-a Laz. Sve do 7. siječnja otvoreno je i klizalište u Mariji Bistrici, koje će i u zadnjem tjednu ove godine ponuditi dodatne sadržaje.

Božićna tombola

Velika završnica Adventa u Mariji Bistrici je na Staru godinu, uz “Doček u podne”. Nastupit će Blue jeans, TS Brajde i TS “Od srca do srca”, a tu je i velika bistrička božićna tombola, čije je izvlačenje upravo pred kraj programa “Dočeka u podne”, sa spektakularnom prvom nagradom – automobilom Hyundai i10.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba