Galerija grada Krapine

Otvorena izložba “Sakralni motivi iz kolekcije obitelji Pohižek”

Objavljeno: 10.12.2016. Jelena Jazbec

U Galeriji grada Krapine otvorena je posljednja izložba u ovogodišnjoj izložbenoj sezoni – “Sakralni motivi iz kolekcije obitelji Pohižek”. Kolekcionar Stjepan Pohižek rođen je u selu Vinkovec – Vrbovec, ali potječe iz Gornje Šemnice. Sakupio je preko tri tisuće umjetnina koje je kupio ili dobio na poklon od brojnih umjetnika, a do sada je priredio preko 50 izložbi u Hrvatskoj i zemljama EU.
Za izložbu u Krapini likovni kritičar Stanko Špoljarić odabrao je 70-ak autora s preko 80 radova umjetnika raznih generacija. Izloženi su radovi Đure Sedera, Zlatka Čulara, Danka Friščića, Ane Guberina, Ivice Šaška, Nenada Opačića i dr. Izloženi su i radovi zagorskih umjetnika – Marije i Ivana Čukelja iz Stubičkih Toplica, Josipa Rubesa iz Krapinskih Toplica, Maje Vukina Bogović iz Klanjca i Zlatka Kuhara iz Krapine.
Špoljarić je govorio i na otvorenju izložbe, a otvorio ju je krapinski dogradonačelnik Drago Kozina. U prigodnom glazbenom programu nastupio je FS “Viline”. Izložba ostaje otvorena do 31. prosinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba