Pila kraj Stubičkih Toplica

Policajac (45) se ubio službenim pištoljem hicem u glavu

Objavljeno: 09.12.2016. mladenmandic

Mrtvo tijelo policajca I. V. (45) pronađeno je jučer ujutro na parkiralištu Parka vozača u Pili u općini Stubičke Toplice. Prema prvim informacijama, policajac se ubio hicem u glavu iz službenog pištolja koji je pronađen pokraj njega, i to dok se vozio na posao u Zabok. Parkirao je vozilo sa strane i ubio se. Bio je zaposlen u PU krapinsko – zagorskoj, a radio je u protueksplozivnom odjelu. Kako piše Večernji list, njegovi poznanici tvrde kako ništa nije upućivalo na to da će dići ruku na sebe.

Puno dužnika

Nije imao zdravstvenih problema, no imao je puno dužnika, odnosno ljudi koji mu nisu vraćali novac koji im je posudio. Dan prije s kolegama se navodno savjetovao o poslu, ničim ne otkrivajući da ga nešto muči. Iako razlog policajčeva samoubojstva još uvijek nije poznat, odmah nakon što je pronađen mrtav, započela su nagađanja da je bio opterećen najavljenim preustrojem MUP-a. Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić rekao je kako je žalosno što si sve više policijskih službenika oduzima život.

Problemi u sustavu

– Ako je istina da se policajac u Zagorju ubio zato što je strahovao hoće li reorganizacijom zadržati ili ne svoje radno mjesto, to nikako nije dobro. U posljednje vrijeme, umjesto da se fokusiraju na posao, policajci se bave time hoće li ili neće imati posao. Cijeli je niz problema u sustavu i kako onda policajci mogu zaštiti druge, ako ne mogu ni sami sebe – komentirao je Jagić.
Dodao je kako Ministarstvo unutarnjih poslova palo na najniže grane i da “nikada nije bilo u lošijem stanju” te da mu jako smetaju ničim dokazane priče da je sva policija korumpirana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba