Županijske stipendije

Od pristiglih 319 zahtjeva, umjesto 120, dodijelit će se 138 stipendija

Objavljeno: 09.12.2016. mladenmandic

Iz Krapinsko – zagorske županije obavještavaju sve zainteresirane učenice i učenike srednjih škola te studentice i studente s područja Krapinsko – zagorske županije, da je s 8. prosinca završen natječajni postupak kojim se dodjeljuju stipendije Krapinsko – zagorske županije. Sveukupno je u proceduri bilo 162 učenička i 157 studentskih zahtjeva.

Nepotpuno 17 zahtjeva

Nakon administrativne provjere pristiglih zahtjeva, zbog nekih nepravilnosti, iz procedure je isključeno sedam učeničkih i deset studentskih zahtjeva. Povjerenstvo za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija na svojoj sjednici jednoglasno je donijelo Zaključak kojima se predlaže županu povećanje dodjele broja učeničkih i studentskih stipendija. Župan Kolar je prihvatio obrazloženje Povjerenstva i novim Zaključkom utvrdio da se umjesto 120 stipendija, dodjeljuje 138 stipendija, i to za učeničke u A kategoriji nadarenih učenika 30 stipendija, u B kategoriji po socijalnom kriteriju 33 stipendije i u C kategorija za deficitarna zanimanje četiri stipendije. Učeničke stipendije iznosit će 400 kuna.

Potpisivanje 17. prosinca

Kod studenata u A kategoriji nadarenih, dodijeljeno je 20 stipendija, u B kategoriji po socijalnom kriteriju, 27 stipendija i u C kategoriji za deficitarna zanimanja, 24 stipendije. Studentske stipendije iznosit će 600 kuna. S učenicima i studentima koji su stekli pravo na stipendiju, sukladno provedenim procedurama, organizirat će se javno potpisivanje ugovora, 17. prosinca u 10 sati u zabočkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba