APLIKACIJA “CROATIA READS”

Hrvatska postala prva Zona Besplatnog Čitanja na svijetu

Objavljeno: 07.12.2016. Jelena Jazbec

Hrvatska je postala prva zemlja na svijetu koja je u potpunosti Zona Besplatnog Čitanja – zahvaljujući otvorenoj digitalnoj knjižnici, ljubitelji knjiga mogu uživati u više od 100 tisuća vrhunskih knjiga iz cijelog svijeta, za besplatno čitanje bilo gdje unutar granica RH, bez članske iskaznice ili posebnog koda, piše portal Büro 24/7.

“Croatia Reads”

Sve što je potrebno, jest skinuti besplatnu aplikaciju Croatia Reads za Android ili iOS pametne telefone i tablete, registrirati se i čitati bilo kada i bilo gdje unutar granica Hrvatske. Projekt FREZ (Free Reading Zones) prvi je puta predstavljen početkom jeseni, kada je zagrebački Café Velvet postao prva Zona Besplatnog Čitanja u Hrvatskoj, no želja je oduvijek bila proširiti to na cijelu Hrvatsku. Ovo je prvi puta da se otvorila ovakva digitalna knjižnica koja sadrži svjetske bestsellere i akademske knjige koje će biti dostupne svim ljudima unutar jedne države.
– Izdavači, i s njima autori, su plaćeni za pročitano (zahvaljujući podršci sponzora), a ljudima diljem Hrvatske je pisana riječ na dohvat ruke. Ne smije biti važno jeste li član institucije i živite li u gradu s knjižarama i knjižnicama kako biste imali pristup knjigama – rekla je za Büro 24/7  Mirela Rončević, voditeljica projekta.

Turistički vodiči

Ova digitalna knjižnica uvelike će pomoći i studentima, koji će sada imati pristup knjigama koje njihove lokalne knjižnice nisu u mogućnosti kupovati, a ne smije se zanemariti ni pozitivan utjecaj na turizam u Hvatskoj. Naime, u kolekciji se nalaze i turistički vodiči o Hrvatskoj, a svakom turistu koji dođe u Hrvatsku, bit će omogućen jednostavan i besplatan pristup knjigama, ne samo na hrvatskom, nego na brojnim svjetskim jezicima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba