Ove nedjelje u dvorcu Veliki Tabor

Bogat program i paljenje treće adventske svijeće

Objavljeno: 07.12.2016. mladenmandic

Ove nedjelje u srednjovjekovnom dvorcu Veliki Tabor bit će obilježena treće nedjelja adventa. Posebnost ovogodišnjeg adventa u Taboru je kulturno – antropološko i etnografsko istraživanje o suvremenim adventskim i božićnim običajima u Desiniću i okolici. Istraživanje je provedeno u suradnji s učenicima i djelatnicima OŠ Đure Prejca iz Desinića, a rezultati istraživanja bit će prezentirani u Rustikalnoj dvorani Dvora Veliki Tabor u okviru manifestacije.

Prigodna izložba

U vezi s tim, bit će postavljena i prigodna izložba starinskih ukrasa za božićno drvce i fotografija proslave Božića u desinićkim obiteljima tijekom 20. stoljeća, za čije su eksponate također zaslužni osnovnoškolci iz Desinića i njihove obitelji. Sva djeca koja u nedjelju dođu u Veliki Tabor, moći će se kreativno izraziti na muzejsko – edukativnoj radionici, a sveti Nikola podijelit će im i prigodne poklone. Glazbeno – scenski dio programa započet će oko 15.30 sati. Nastupit će učenici Područne škole Vinagora s igrokazom “Božićna posla”, KUD iz Velike Horvatske, Pjevački zbor “Đuro Prejac” iz Desinića, klapa Brv, klapa Bidružica, Plesna družba “Veronika Desinićka”, seniorski sastav Desinićkih mažoretkinja, “Flautine”, kvartet flauta Glazbene škole Pregrada, članice Udruge za promicanje narodne baštine “Ladučanke” iz Laduča te Udruga kostelskih žena.

Početak u 14 sati

Organizatori manifestacije su Općina Desinić, Muzeji Hrvatskog zagorja – Dvor Veliki Tabor te Turistička zajednica za područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela. Za one “zimogrozne”, bude li hladno, u dvorištu Velikog Tabora bit će postavljene i grijalice. Nedjeljni poslijepodnevni program počinje u 14 sati, a paljenje treće adventske svijeće bit će u 18.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba