Gradonačelnik Z. Gregurović: Izgrađeno reciklažno dvorište i nekoliko dječjih igrališta, a Krapinčane posebno veseli otvorenje kina

Objavljeno: 04.12.2016. Jelena Jazbec

U utorak, 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole biskupa, slavi se Dan grada i župe Krapina. Tim povodom, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović otkrio nam je što je sve obilježilo proteklu godinu te koji su njegovi planovi za budućnost središta Krapinsko – zagorske županije.

Po Novoj godini

– Među najvećim investicijama je izgradnja reciklažnog dvorišta, koje se nalazi u našoj Gospodarskoj zoni. Dvorište je završeno, dobivena je uporabna dozvola, i za građane će biti otvoreno odmah po Novoj godini. Želja nam je u sljedećoj fazi izgraditi mini sortirnicu. Druga važna investicija je izgradnja mosta koji spaja Ulicu Frana Galovića i Ulicu dr. Franje Tuđmana. Vrijednost investicije je oko dva milijuna kuna, od čega nam je 1,6 milijuna kuna doniralo poduzeće Lidl – istaknuo je Gregurović.

Pri kraju je i sanacija Wohlovog mosta, plan je urediti most kod sv. Ivana te onaj pokraj Kotke, a u protekloj je godini sanirano i nekoliko klizišta na području grada.

U sklopu višemjesečnih radova, koji su završili uoči Tjedna kajkavske kulture, uređena je podzemna komunalna infrastruktura u centru grada. Asflaltirana je Ulica Ljudevita Gaja i Trg Ljudevita Gaja, nakon prethodnog asfaltiranja Ulice Matije Gupca i Magistratske ulice. Na jednoj je strani Ulice Ljudevita Gaja izgrađen i nogostup.

Jedna od značajnijih investicija bilo je i uređenje dječjih igrališta, u gradu i u susjednim mjesnim odborima, a gradonačelnik Gregurović ističe izgradnju sportskog školskog igrališta u Škarićevom, naselju koje do sada nije imalo takvo mjesto za dječju igru i rekreaciju.

– Projekt uređenja dječjih igrališta kontinuirano se provodi od 2013. godine, i ja se nadam da će se sljedeće godine privesti kraju, tako da nijedno naselje na području grada Krapine više neće biti bez igrališta – otkriva.

Stari grad

Jedno od najvažnijih obilježja Krapine je Stari grad, a upravo je izrađena projektna dokumentacija za unutarnje uređenje palasa. Novcem iz EU fondova, Grad će nastojati izraditi i projektnu dokumentaciju za cjelovito rješenje kompleksa Stari grad, zajedno s uređenjem Forme prime kod Hušnjakovog, a na natječaj je prijavljen i projekt izgradnje mosta koji bi povezivao brdo Josipovac kod Hušnjakovog i Stari grad, po uzoru na legendu o Čehu, Lehu i Mehu.

Izrađena je i projektna dokumentacija za multifunkcijski centar za mlade, odnosno, uređenje i opremanje Male dvorane Pučkog otvorenog učilišta, koja bi bila namijenjena okupljanju mladih.

– Posebno mi je zadovoljstvo i što se nakon 10-ak godina u Krapinu vraća kino. Grad Krapina je osigurao sredstva za kupnju kino – projektora i platna, a nadam se da ćemo tu opremu s vremenom i nadograđivati. Kino – projekcije održavat će se u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta – najavio je Gregurović, istaknuvši kako mu je jedna od najvećih želja, u skoroj budućnosti urediti Trg Ljudevita Gaja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba