KOLUMNA

Nives Celzijus – od karanfila do HNK

Objavljeno: 03.12.2016. Jelena Jazbec

Da vam je netko tih davnih dana, kada je “driblala“ Dinamovom svlačionicom, rekao da će jednoga dana nastupati na daskama Hrvatskog narodnog kazališta, vjerojatno bi vam to bilo u rangu s time da vam netko kaže da Mamić zauvijek napušta voljeni klub – odlična sprdnja. I dok se dotični gazda još nije potrudio tako šokirati javnost, iako ima nade da bi se i to moglo ostvariti u skoroj budućnosti, ona je ponovno postala hit priča.

Nives Celzijus zaigrat će u predstavi sezone osječkog HNK-a, “Vitez slavonske ravni“, nastaloj prema romanu Marije Jurić Zagorke. Nakon što je osvojila Kiklopa za svoj roman “Gola istina“, a zatim se bacila u pjevačke vode, osvojivši publiku svojim velikim hitom “Karanfili“, te ubrzo napunila malu dvoranu koncertne dvorane “Vatroslav Lisinski“, izazvavši zgražanje jednog dijela javnosti, ovo je logičan slijed, zar ne?

Nekad su je opisivali kao starletu, poneki pristojniji tabloidi kao suprugu nogometaša. Danas uz njezino ime stoji – hrvatska pjevačica, model i spisateljica, a svestranoj Nives uskoro će se pridodati još jedno zanimanje – glumica.

– Prema scenariju predstave bila nam je potrebna trenutno najljepša i najatraktivnija pjevačica koja postoji na sceni, jer nam je trebala uloga prekrasne pjevačice koja na dvoru grofa Pejačevića nastupa u čast visokog carskog izaslanika iz Beča. Grofica Pejačević mu želi iskazati čast i za svečanu večeru s njime angažira najljepšu i najbolju pjevačicu toga vremena. Zato mi je odmah Nives pala na pamet za ovu ulogu. Nisam razmišljao ni trena o nekom drugom – rekao je za Story.hr redatelj predstave Dražen Ferenčina, dodavši kako na Nives “nitko ne može ostati imun“. Koliko je zapravo razmišljao o Nives, to samo on zna, ali moguće je i da se poveo svojom muškom logikom – ako je svojedobno unijela pravu pomutnju u Dinamovu svlačionicu, slomiti nekakvog uštogljenog carskog izaslanika, bit će za ovu femme fatale mačji kašalj.

Druga mogućnost – Ferenčina je vrlo dobar marketinški stručnjak, svjestan koliko će koristi atraktivna pojava Nives Celzijus donijeti ne carskom izaslaniku, nego njemu i njegovoj predstavi, o kojoj se, zahvaljujući dotičnoj dami, govorilo i u Dnevniku Nove tv.

Kako god bilo, Nives Celzijus dobila je ulogu, doduše sporednu, u predstavi Hrvatskog narodnog kazališta, koja će svoju premijeru doživjeti u petak, 9. prosinca.

“There’s No Business Like Show Business“, a svestrana Nives to vrlo dobro zna.

Možemo opet početi moralizirati i propovijedati o tome da je narodu ispran mozak, pa teži isključivo zadovoljavanju niskih strasti, ili možemo pjevušiti o karanfilima i kitama cvijeća, i poželjeti Nives sreću na premijeri njezine predstave, u kojoj će zapjevati uz tamburice. S obzirom na to da je već pokazala kako se dobro snalazi u pjesmi “Veselo, veselo, Zagorci“, uopće nemamo nikakvih sumnji u nju.

Jedino što možemo, je pitati – Nives, što je sljedeće?

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba