Dan općine i župe Bedekovčina

Dr. Stjepanu Roganu posthumno dodijeljena nagrada za životno djelo, Hajdaš Dončić počasni građanin

Objavljeno: 03.12.2016. Alen Brodar

U Bedekovčini je sinoć povodom Dana općine i župe održana svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik Općinskog vijeća općine Bedekovčina Janko Buzjak, ispred svih načelnika i gradonačelnika načelnik općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić, ispred Krapinsko-zagorske županije zamjenica župana Jasna Petek te Mario Antonić, državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Tri projekta

– Realizirali smo tri projekta – dva preko Ministarstva kulture, a jedan preko Ministarstva graditeljstva. Preko Ministarstva kulture uredili smo Dom boraca u Poznanovcu, a drugi projekt koji smo prijavili na natječaj Ministarstva kulture, bila je stara škola u Brestovcu Orehovičkom. Treći projekt je bedekovčanska Zelena tržnica, koji smo prijavili na natječaj Ministarstva graditeljstva i odobrena su nam sredstva od 100 tisuća kuna. Nismo, nažalost, još uspjeli realizirati projekt “Magdalenićeva ulica”, za koji je u tijeku izrada projektne dokumentacije. Radi se o nerazvrstanoj cesti koja vodi prema groblju i prema sv. Barbari. Tu je i projekt “Bedekovčanska jezera”, koji također, nažalost nismo još uspjeli realizirati do kraja – otkriva načelnik Ban, te ne skriva svoju veliku želju za privođenjem kraju svih svojih projekata i najavljuje svoju kandidaturu na nadolazećim lokalnim izborima.

– Kada sam se kandidirao za načelnika, moja je jedina želja i vizija bila da poboljšam način života u našoj općini. Svaki dan se trudim da to zaista i postignem, i uvjeren sam da ću to i postići. No, vrijeme brzo prolazi, moj mandat je pri kraju, i ja ću ići u utrku za još jedan. Imam viziju, imam znanje, imam iskustvo, i siguran sam da ću uspjeti realizirati projekte koje sam obećao – od Bedekovčanskih jezera, do kinodvorane i izgradnje doma kulture – istaknuo je načelnik Darko Ban.

Općinska priznanja

Na sjednici su dodijeljene i nagrade općine Bedekovčina:  Športskom društvu Tondach Bedekovčina, Udruzi Bedekovčanske mažoretkinje, Zlatku Jadanu za 100 i više puta dobrovoljno darovanu krv, Veri Groš za uspješan i dugogodišnji radni vijek u Osnovnoj školi Bedekovčina. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena dr.Stjepanu Roganu, za iznimno stvaralaštvo kojim je obilježio vrijeme u kojem je živio i djelovao te za veliki doprinos koji je predano i humano davao cijeloj zajednici. Počasnim građaninom Općine Bedekovčina u 2016. godini proglašen je predsjednik zagorskog SDP-a, bivši ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, zbog izuzetnog doprinosa u stvaranju prometne povezanosti Općine Bedekovčina s ostalim područjima, odnosno za doprinos kod izgradnje brze ceste i kod uređenja ostalih državnih cesta na području Općine Bedekovčina.Također, općina je osim nagrada, dodijelila i zahvalnice udrugama i mještanima općine, za doprinos u radu zajednice.

Općine, gradovi, županije postoje zato da stvaraju preduvjete gospodarstva, ali i da stvaraju uvjete za ugodan i kvalitetan život svojih mještana. Općina Bedekovčina upravo to dokazuje, ponosna sam što smo mnogobrojne projekte zajedno započeli i realizirali. Općina Bedekovčina je zajedno s općinom Zlatar Bistrica među prvima prepoznala potrebu za stvaranjem logopedske mreže. U općini Bedekovčina imamo srednju školu čija su dva projekta uvrštena među 10 strateških projekata Strategije razvoja KZŽ. Ovo je mjesto skladnog suživota svih njihovih mještana te će Županija, kao i dosad, pomagati u njezinom razvoju – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba