Advent u Konjščini

Misa za rudare, paljenje druge svijeće uz Arete i dolazak sv. Nikole

Objavljeno: 01.12.2016. mladenmandic

Nakon što je u nedjelju konjščinski župnik velečasni Milan Pušec upalio prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom ispred zgrade Općine u Konjščini, čime je započeo ovogodišnji “Advent u Konjščini”, a u prigodnom programu nastupili Zbor sv. Dominika i Zbor mladih iz Lonjice, Advent u Konjščini nastavlja se i ove nedjelje.

“Dobri pastir“

U 11 sati bit će održana misa za rudare u župnoj crkvi, a u 17 sati je svečanost paljenja druge adventske svijeće, uz nastup Vokalne skupine Arete. Pola sata kasnije, Molitvena zajednica “Dobri pastir” Konjščina predvodi slavljenje i zahvaljivanje Gospodinu. U ponedjeljak, 5. prosinca, u sportskoj dvorani OŠ Konjščina u 18 sati organizira se doček sv. Nikole, uz nastup polaznika Dječjeg vrtića.

Humanitarna akcija

U sklopu adventskih događanja je i humanitarna akcija Društva Naša djeca Konjščina i Grupe za potporu dojenja Mama “Pomozimo jedni drugima”. Skupljanje odjeće, obuće, higijenskih potrepština, igračaka i trajnih namirnica za socijalno ugrožene obitelji s područja općine Konjščina, počinje ove subote, a raspodjela će biti iduće subote, 10. prosinca, od 10 do 12 sati u konjščinskom Domu kulture. Program “Adventa u Konjščini” nastavlja se sve do 31. prosinca, kada će točno u ponoć biti vatromet kod konjščinskog Starog grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba