Obnova bračnog zavjeta

Iva i Marijan Gmajnički iz Risvice proslavili “zlatni pir”

Objavljeno: 28.11.2016. mladenmandic

Iva i Marijan Gmajnički iz Risvice pokraj Kumrovca, nakon 50 godina braka, proslavili su svoj “zlatni pir” i obnovili bračne zavjete pred svećenikom Dragutinom Šengulom u kumrovečkoj kapeli Svetog Roka. Iva je rođena u Splitu 1946. godine, a Kumrovčanin Marijan 1942. godine.

Doček Nove godine

Upoznali su se u Zagrebu na dočeku nove 1966. godine, a vjenčali 11 mjeseci kasnije u zagrebačkoj crkvi Gospe Lurdske u Zvonimirovoj ulici. U srpnju 1967. godine dobili su i kćer Ines. Živjeli su i radili u Zagrebu, a danas svoje umirovljeničke dane provode u Risvici pokraj Kumrovca, u društvu svog ljubimca psa Rokija. Svoj “zlatni pir” proslavili su uz rodbinu iz Splita, Zagreba te s prijateljima i susjedima iz Kumrovca. Nećaci Željko i Robert, uz članove Crkvenog zbora, otpjevali su uvodnu pjesmu “Hallelujah” od Leonarda Cohena.

Pjevao nećak

Proslava „zlatnog pira“ bila je u restoranu Grof Ratkaj u Desiniću, gdje je završnu pjesmu klape Cambi “Kriva karta”, a capella otpjevao nećak Robert Iveković – Misirača koji je kao i njegov brat Željko, član Akademskog zbora “Ivan Goran Kovačić”. Za dobro raspoloženje svih gostiju pobrinula se grupa “Trio Zagorja”.

Foto: DREN BUTKOVIĆ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba