Održan drugi krug izbora

Davor Bernardić dobio 30-ak posto više glasova od Ostojića i postao treći predsjednik SDP-a

Objavljeno: 27.11.2016. mladenmandic

Prema privremenim neslužbenim rezultatima, nakon obrade 91 posto biračkih mjesta, u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a pobijedio je Davor Bernardić i time postao treći predsjednik SDP-a. Za novog čelnika stranke glasovalo je 17.778 SDP-ovih birača. Davor Bernardić dobio je 64,54 posto glasova, a Ranko Ostojić 35,46 posto. Članicama i članovima SDP-a obratio se i dosadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović i pozvao sve SDP-ovce da daju podršku novom predsjedniku.

Čestitke Milanovića i Ostojića

– Dragi prijatelji, Davor je novi predsjednik stranke i pomozite mu. Bez obzira na to što smo demokratska stranka, koja ima stroge procedure, koja ima više kandidata, predsjednik je prvi među jednakima i o njemu ovisi puno stvari. Dajte mu podršku, neka bude iskrena, jer pred njim su izazovi. Pred vama i pred njim su izazovi koji stoje pred našom zemljom, izazovi koje smo branili. Pred vama su izazovi onih koji trebaju voditi Hrvatsku. To je vaš zadatak – voditi Hrvatsku – poručio je Milanović.

Ranko Ostojić istaknuo je da je pobijedio SDP.

– Siguran sam da “Jedan član – jedan glas” treba biti naš novi demokratski iskorak i da će Bero poštovati sva obećanja koja smo dali u predizbornoj kampanji. Čestitam Davoru na podršci i ja ću mu osobno dati podršku – rekao je Ostojić.

Novoizabrani predsjednik Davor Bernardić zahvalio se svim članicama i članovima te dosadašnjem predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću na svemu što je napravio za SDP i demokratskom iskoraku napravljenom u vrijeme SDP-ove Vlade.

Mijenjali se u ključnim trenucima

– Hvala ljudima koji su me podržavali svih ovih godina u vremenima kada je bilo najteže. Hvala vam, drugarice i drugovi moji, od srca. SDP je pokazao da se može mijenjati u ključnim trenucima za Hrvatsku i od sutra krećemo graditi dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, u kojem svatko može dati svoj doprinos – rekao je Davor Bernardić dodavši kako brinu o onima koji su siromašni, ali i o onima koji rade u kreativnim industrijama, ali uvijek uz zaštitu radnika i ljudi koji žive od svoga rada, a strateški cilj Hrvatske su tri riječi – obrazovanje, obrazovanje i obrazovanje. Temelj dobrog društva je sloboda, kao pravo na izbor pojedinca. Otvorenost prema drugima i drugačijima, sloboda izbora, sloboda i reproduktivna prava žena. Hrvatska je ujedinjena u Domovinskom ratu u AVNOJ-evskim granicama i više je nitko ne smije dijeliti. Hrvatska je utemeljena na vrijednostima antifašizma, koji su temelj i Hrvatske, ali i moderne i slobodne Europe – rekao je Davor Bernardić.

Na kraju je dodao da je SDP pokazao da se za Hrvatsku može i mora mijenjati.
– Za Hrvatsku smo bili najvažnija stranka 1990. godine, kad smo otvorili demokratske procese, 2000. kad smo otvorili europske procese i 2011. godine, kad smo Hrvatsku čupali iz recesije. Dvaput je SDP Hrvatsku spašavao iz recesije u koju su nas uvukli naši politički konkurenti – rekao je Davor Bernardić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba