Miting sv. Krševana u Zadru

Olimpovci se vratili s deset medalja – Tesi Novak tri zlata i srebro

Objavljeno: 21.11.2016. mladenmandic

Mlade plivačice i plivači Plivačkog kluba Olimp Zabok, nastupili su proteklog vikenda u Zadru, na tradicionalnom osmom po redu međunarodnom plivačkom natjecanju za kadete i mlađe kadete pod nazivom HPS mini Grand prix Sveti Krševan 2016. Natjecanje je održano na plivalištu Višnjik, u 25 metarskom bazenu.

Čak 570 plivača

Ove godine prijavio se rekordan broj od 570 natjecatelja iz 30 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Plivački klub Olimp Zabok, pod ravnanjem sportskog direktora Ivice Androića i trenerice Maje Martinić, nastupio je s pet ponajboljih natjecatelja. Olimpovci su i ovog puta ostavili odličan dojam. Osvojili su deset medalja, od toga pet zlatnih, dvije srebrne i tri brončane. Ukupna pobjednica mitinga u ženskoj konkurenciji postala je Tesa Novak, s osvojenim zlatnim medaljama na 100 i 800 slobodno, 200 mješovito i srebrnom na 200 prsno, te je trenutno u vodstvu u poretku za mini Grand prix Hrvatske.

Erceg, Sivec i Glavač

Odlično su plivali i Patrik Erceg, sa zlatom na 200 leptir i dvije bronce na 100 i 800 slobodno, te Vili Sivec, sa zlatom na 200 leptir i broncom na 800 slobodno, čime je zadržao šestu poziciju u poretku za mini Grand prix Hrvatska. Mauro Šipek Glavač osvojio je srebro na 200 metara prsno. Vrijedno je spomenuti da je i Petar Pavalić popravio svoja osobna vremena i bio nadomak prvoj desetorici u plasmanu svojeg godišta. Posebno raduje činjenica što je, uz Tesu Novak i Vilija Siveca, i Patrik Erceg isplivao dvije plivačke norme za kadetsko prvenstvo Hrvatske, koje će se održati 11. i 12. veljače iduće godine. Iduće natjecanje je namijenjeno najmlađim kategorijama plivačica i plivača pod nazivom “Sisak mali”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba