Nekoliko dana kopao zemlju oko hrasta, a potom ga je i bager morao iskapati dva dana  

Objavljeno: 20.11.2016. mladenmandic

U dvorištu 76-godišnjeg Stanka Lončara iz Kumrovca, ovih dana kao da je pala najveća minobacačka granata. Naime, Stanko koji već skoro pola stoljeća živi u Njemačkoj, odlučio je srušiti svoj 150 godina stari hrast koji je rastao pokraj njegove obiteljske kuće.

Prijetio kući

– Hrast je ozbiljno prijetio kući na koju su već počeli padati granje i lišće i kako mi dalje ne bi ugrožavao kuću, teška srca morao sam odlučiti srušiti ga. Žao mi ga je, jer pod hladovinom tog hrasta, dok sam nekad živio u Kumrovcu, proveo sam bezbrižno djetinjstvo – rekao nam je Stanko, koji je prvo nekoliko dana sam pokušao iskopati zemlju oko hrasta kako bi ga „prizemljio“.

No Stankovi pokušaju nisu uspjeli, pa je rušenje starog hrasta i uz pomoć bagera Veljka Blažička, potrajalo skoro dva dana, a pri tom su morali biti iskopani kubici i kubici zemlje. Na sreću operacija „iskapanja i rušenja“ na kraju je ipak uspješno završila.

Svako zlo za neko dobro

– Jako sam bio sentimentalno vezan uz taj hrast, ali opet, svako zlo za neko dobro. Hrast je pri dnu imao obujam više od tri i pol metra, probat ću nešto dati u pilanu za hrastove daske, ali i meni će ostati više od deset kubika drva, što mi je dovoljno za nekoliko zima, pošto sam preko zime više u Njemačkoj, nego u Hrvatskoj – rekao nam je Stanko koji se sa svojom izabranicom „srca svoga“, Anom Bezjak već idućeg tjedna ponovo sprema put Njemačke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba