Hitna u Mariji Bistrici

Ogroman značaj za mjesto koje godišnje posjeti preko 800 tisuća hodočasnika i turista

Objavljeno: 17.11.2016. Jelena Jazbec

Nakon Pregrade, jučer je i u Mariji Bistrici svečano otvorena ispostava Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije. U Timu T1 zaposleno je 15 djelatnika, koji će dežurati od 0 do 24 sata. Otvaranje ispostave ima ogroman značaj za područje Marije Bistrice, koje godišnje posjeti i preko 800 tisuća hodočasnika i turista. Na početku svečanosti, prisutne je pozdravio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić.

Obrisi grada

Prisutnima su se obratili i Anita Sabolek, liječnica u bistričkom Domu zdravlja, Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine, Željko Kolar, krapinsko – zagorski župan, i Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, koja je otvaranje ispostave u Mariji Bistrici doživjela izrazito emotivno, pa je kroz suze zahvalila ravnatelju Božiću i županu Kolaru. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički rekao je kako Marija Bistrica dobiva obrise grada.
– Marija Bistrica dobiva obrise jednog gradića, bez obzira što je općina: hitna pomoć, javna vatrogasna, FINA, banke, robna kuća, ostala infrastruktura, glazbena škola, u planu je izgradnja novog vrtića, novog groblja sa mrtvačnicom, nove športske dvorane. Težimo tome da Marija Bistrica postane ugodno mjesto za življenje i da u konačnici, kad prođe brza cesta, netko zaželi uistinu živjeti u Mariji Bistrici, jer onaj dio koji nam je problem, a to je opadanje stanovništva, jedio na taj način možemo riješiti – istaknuo je Milički.

Rektorov blagoslov

Novootvorenu ispostavu, kao i sve djelatnike, blagoslovio je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Domagoj Matošević, a prva dežurna ekipa nove ispostave već je za vrijeme trajanja svečanosti imala svoju prvu intervenciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba