Jutros do temelja izgorjela drvena vikendica, šteta više od 30 tisuća kuna

Objavljeno: 16.11.2016. mladenmandic

Jutros oko 6.30 sati u Štrucljevu pokraj Svetog Križa Začretja, došlo je do požara na drvenoj vikendici u vlasništvu 49-godišnjakinje. Kako su nam rekli u Policijskoj upravi Krapinsko – zagorskoj, do požara je došlo zbog pregrijavanja dimnjaka i prijenosa topline na drvenu konstrukciju krova. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka te DVD Sveti Križ Začretje. Materijalna šteta, rekli su nam u PU krapinsko – zagorskoj, procjenjuje se na više od 30 tisuća kuna.

Probudio ga dim

Kako nam je rekao predsjednik DVD-a Sveti Križ Začretje Miljenko Šoštarić, u trenutku izbijanja požara, u vikendici je bio sin vlasnice Marko Sajko, kojega je dim, odnosno pucketanje drvene građe, probudio, i koji je nakon toga pokušao kantama vode ugasiti požar, no nije uspio, pa je vikendica u potpunosti, praktički do temelja, izgorjela.

Nepristupačno mjesto

– Gašenje požara dodatno je otežavala i činjenica što je vikendica na nepristupačnom mjestu, 800-tinjak metara od ceste. No, uspjeli smo se jednim zaraslim putem probiti na 300 do 400 metara od požarišta, a nakon toga smo razvlačili crijeva koja smo imali. Iz cisterne DVD-a Sveti Križ Začretje, punili smo cisternu Zagorske javne vatrogasne postrojbe iz Zabok, kako bi osigurali dovoljnu količinu vode za gašenje. U akciji gašenja požara sudjelovala su četiri profesionalna vatrogasca iz ZJVP-a Zabok te osam vatrogasaca DVD-a Sveti Križ Začretje – rekao nam je Šoštarić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba