“Lijepom našom” u Donjoj Stubici

Zagorske pjevačice: Atmosfera je bila super, a mi izvođači smo se odlično zabavili u backstageu

Objavljeno: 16.11.2016. Jelena Jazbec

Jučer je u sportskoj dvorani u Donjoj Stubici održano javno snimanje popularne emisije “Lijepom našom”. Među poznatim imenima koja su nastupila na ovom glazbeno – scenskom spektaklu, našle su se i tri zagorske pjevačice – Gordana Ivanjek Tušek, Barbara Suhodolčan i Sementa Rajhard, koje su na svojem facebook profilu podijelile fotografije sa snimanja i izrazile oduševljenje nastupom u ovoj dugogodišnjoj HTV-ovoj emisiji.

Interakcija s publikom

– Izuzetno mi je drago nastupati na “Lijepom našom”, pogotovo kada se održava u našim krajevima, u našem Zagorju. Bila sam počašćena što sam mogla nastupiti s pjesmom “Dve reči za domaju”. Naime, upravo sam se s tom pjesmom prvi puta pojavila na festivalu “Prvi glas Zagorja”, i to davne 1994. godine. Pokojni Viktor Crnek radio je aranžman te pjesme, pa je ta pjesma na neki način bila izvedena i u spomen njemu. Zahvaljujući Vinskim bratima, koji me prate uvijek kad treba, lijepo je odrađen i ovaj nastup – otkrila nam je Gordana Ivanjek Tušek. Za njezinu kolegicu Barbaru Suhodolčan, koja je izvela pjesmu “Vre ftičeki spiju”, ovo je bilo najbolje snimanje emisije “Lijepom našom” do sad.
– Atmosfera je bila super. Publika je bila zainteresirana i bila je interakciji s nama pjevačima. U backstageu, mi izvođači smo se zabavljali, plesali, tako da, i to je jedan od razloga zašto je jučerašnje snimanje bilo drugačije od prethodnih – rekla je Barbara.
Riječi hvale ima i pjevačica i glumica Sementa Rajhard.
– Vrlo sam se rado odazvala. Drago mi je da sam bila izabrana da nastupim na jednoj takvoj svečanosti. Pjevala sam pjesmu “Zeleno blago”, koju smo izvodili u istoimenom mjuziklu. Mislim da je sve jako lijepo prošlo i da su Stubičanci vrlo zadovoljni i jako, jako ponosni. Ovakve stvari trebale bi se češće održavati u našem kraju – rekla nam je Sementa.

30-ak izvođača

U zagorskom izdanju ovog glazbeno – scenskog spektakla nastupili su i Maja Šuput, Ivan Zak, Kumovi, Adam Končić, Kvartet Gubec, Marija Borić, Rajko Suhodolčan, Ivan Kontent, Irena Grden, Dejan Roginić, Višnja Škudar, Branko Greblički Ventek, Dubravko Šimek, Vinski brati, Oldtajmer bend, Pet za pet, Črleni lajbeki, TS “Arka”, TS “Stubički zvon”, TS “Nemoj nikom reći”, ŽVS KUD-a Stubica, ŽVS “Fiola”, ŽVS “Žuna”, KUD Stubica – Donja Stubica, KUD Matija Gubec – Gornja Stubica, KUD Laz – Laz Stubički i KUD Lovro Ježek – Marija Bistrica. Emisije će se emitirati 3. i 10. prosinca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba