Žarko Tušek:

Usprkos nekima koji su nas plašili ukidanjem hitne, uspjeli smo osigurati najbolju mrežu u Hrvatskoj

Objavljeno: 15.11.2016. mladenmandic

Uz otvorenje i početak rada ispostava Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije u Pregradi i Mariji Bistrici, priopćenjemm za novinare oglasio se zagorski HDZ.
– Otvaranjem i početkom rada ispostava Zavoda za hitnu medicinu u Pregradi i Mariji Bistrici, završava se proces uspostave mreže hitne službe na području Krapinsko – zagorske županije, koji je započeo u vrijeme prošle Vlade i ministarskog mandata ministra Daria Nakića te uz podršku ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, gospođe Maje Grbe. HDZ Krapinsko – zagorske županije, na čelu sa mnom kao predsjednikom i zastupnikom u Hrvatskom saboru, od prvog dana početka razgovora oko mreže hitne službe, zalagao se za dugoročno i cjelovito rješenje kakvo zaslužuje naša županija i svi naši žitelji, s obzirom na specifičnost konfiguracije terena te udaljenosti pojedinih dijelova od dosadašnjih ispostava i punktova hitne službe.

Upozoravao na strpljenje

– U vremenu u kojemu sam osobno vodio pregovore sa ravnateljstvom HZHM te tadašnjim ministarstvom zdravlja Dariom Nakićem, upozoravao sam na strpljenje i argumentirani dijalog svih aktera u političkom životu naše županije. Nažalost, dio njih je javnost nepotrebno plašio teorijama o ukidanju hitne službe, i to čak u onim mjestima gdje je u punom obliku nikada nismo niti imali. Takav način rada pokazivao je njihovu neodgovornost prema trenutku u kojemu se nalazimo, prema zajednici koju predstavljaju te isključivo populističke i dnevnopolitičke ambicije njihova javna rada, kakve danas, nažalost, susrećemo na svim razinama. Unatoč njihovom negativnom političkom i javnom djelovanju, uspjeli smo našim stanovnicima osigurati ponajbolju mrežu hitne službe u Hrvatskoj.

Pomogla i Županija

– Treba naglasiti da se u prijedlog rješenja uključila i Krapinsko – zagorska županija, koja ga je materijalno potpomogla i iskazala razumijevanje za posao koji je potrebno napraviti – piše u priopćenju predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko – zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek, koji na kraju svim Zagorcima čestita na otvorenju dviju ispostava, uz nadu da ćemo ih čim manje trebati, a ako ćemo ih zatrebati, da će svojim radom pomoći potrebitima i unesrećenima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba