KOLUMNA

Slovenski zet – show, kić i raskoš na vratima Bijele kuće

Objavljeno: 15.11.2016. Jelena Jazbec

“Narančasta je nova crna”. Tako je duhovito na društvenim mrežama nazvan epilog američkih izbora. Neki su zadovoljni, neki se zgražaju, ali činjenica jest – novi stanovnici Bijele kuće su Melania i Donald Trump.
Na neki način, američkog sam predsjednika oduvijek smatrala predsjednikom cijelog svijeta, a pobjeda kontroverznog Donalda Trumpa, moram to priznati, jako me iznenadila. Donald i Melania mnogo bi mi bolje izgledali na stranicama svjetskih tabloida, nego u Bijeloj kući, ali valjda je i to jedan aspekt promjena koje su zahvatile ovu našu kuglu zemaljsku.
Već je gotovo postao trend među utjecajnim poduzetnicima osvojiti vrh poslovnog svijeta, pa se baciti u politiku, a ovom svjetski poznatom milijarderu očito je ponestalo životnih izazova. Većina će reći da se u današnjem svijetu sve vrti oko novca, ali to nije istina. Osvajanje moći ono je za čime teže velike face, a Donald Trump upravo je postao najveća od sviju.
A kako iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, možda Trump dio svoga uspjeha duguje i činjenici da ih iza sebe ima – tri. Nakon češke manekenke Ivane Zelničkove, s kojom ima troje djece, i američke glumice Marle Maples, 2005. godine oženio je slovenski model Melaniju Knavs, s kojom ima sina. Je li lijepa Melania samo još jedan u nizu trofeja za dokazivanje moći ili se radi o iskrenoj ljubavi, vjerojatno nikada nećemo saznati, ali činjenica jest da je naša susjeda Slovenka postala prva dama Amerike. I to kakva! Svjetski mediji odmah su se raspisali o ovoj 46-godišnjakinji, koja je tijekom kampanje najviše prašine podigla zbog optužbi da je dio svoga govora na konvenciji republikanaca “posudila” od Michelle Obame.
No, to nije sve. Melania će u povijest ući i kao prva “prva dama” u povijesti koja se može “pohvaliti” golišavim fotografijama, ali i još nečime – navodno, hrvatskim silikonima, iako poznati plastični kirurg Siniša Glumičić nije želio potvrditi tu informaciju. Korigirala je i neke druge dijelove svoga tijela, a sve je rezultiralo time da i u 46. godini života izgleda vrlo mladoliko, sasvim sigurno dostojna titule “ljepše polovice svoga supruga Donalda”.
Izjavila je kako će se kao prva dama ugledati na Jackie Kennedy i držati se tradicionalne uloge supruge i majke, a pažnju će sasvim sigurno plijeniti istančanim modnim stilom.
Trumpovi će se u Bijelu kuću useliti početkom sljedeće godine, a što nas sve očekuje u vrijeme trajanja njihove vladavine, još ćemo vidjeti. Za sada jedino znamo da je njihovim dolaskom na vlast, američka, ali i svjetska politika, dobila dašak showbussinesa, raskoši i kiča.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba