“Automatizacija u prometu 2016.”

Održan okrugli stol na temu “Osobe s invaliditetom u prometu”

Objavljeno: 13.11.2016. Jelena Jazbec

U sklopu trodnevnog stručnog skupa “Automatizacija u prometu 2016.”, koji se ovih dana održavao u Krapini, u prostorijama Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina održan je okrugli stol “Osobe s invaliditetom u prometu”.

Psi vodiči

O potrebama osoba s tjelesnim invaliditetom govorila je predsjednica Koordinacije udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije Mirjana Janžek. Predsjednik Hrvatskog saveza gluhih i nagluhih Andrija Halec prisutne je upoznao s prioritetima u mobilnosti gluhih osoba, dok je predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Mira Katalenić govorila o problemima s kojima se u prometu suočavaju slijepe osobe.
U raspravu su se uključili i prisutni predstavnici Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije, poput predsjednice Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Krapina Štefice Ranički. Prisutnima se obratila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Vlastita vozila

– Županija je dugi niz godina aktivno uključena u prijevoz osoba s invaliditetom te trenutno pomaže tri udruge osoba s invaliditetom koje imaju vlastita vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Prilagođeno vozilo za potrebe škola ima gimnazija Antuna Gustava Matoša u Zaboku, a nedavno je kupljeno i kombi vozilo za prijevoz učenika iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice – istaknula je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba