Hrašćina Trgovišće

KUD Meteor obilježio svoju 20. godišnjicu postojanja

Objavljeno: 03.11.2016. mladenmandic

Prigodnim programom u Domu kulture, KUD “Meteor” Hrašćina Trgovišće proslavio je 20. godišnjicu svojeg postojanja i djelovanja. Na početku programa, evocirane su uspomene na osnivanje KUD-a 27. siječnja 1996., kada je u Područnoj školi Hrašćina održana osnivačka skupština i izabrano vodstvo, na čelu s prvim predsjednikom Željkom Zozolijem.

Dvije sekcije

Osnovane su i dvije sekcije – tamburaška, pod vodstvom Marijana Đureka, i recitatorska, čija je voditeljica bila Jasna Kranjec. Na svečanosti se također moglo čuti kako je nabavljana oprema, kako se Društvo financiralo i gdje je sve nastupalo. U posljednjih desetak godina osnovane su i mažoretkinje, pjevačka skupina, folklorna sekcija i vezilje, pa KUD počinje aktivno djelovati i nastupati na raznim manifestacijama diljem Hrvatske.

Folkloraši i tamburaši

Danas KUD “Meteor” ima nekoliko aktivnih sekcija – male folkloraše, koje vode Petra Grđan i Štefanija Šekrst, srednju i veliku skupina folklora, koje vodi Jasna Tukač, dok je tamburaškoj sekciji voditelj aktualni predsjednik KUD-a Zdravko Vuk Šavorić, a veziljama Božica Žugec. Tijekom večeri nastupile su mala i velika folklorna skupina uz pratnju tamburaša, a mogla se razgledati i izložba radova sekcije vezilja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba