Stožer za obranu u Varaždinu

“Spužva Bob Skockani – heroj, a ne bludnik!”

Objavljeno: 01.11.2016. Alen Brodar

Varaždinska udruga Trash obratila se medijima priopćenjem, nakon što se, kako kažu, župnik u Župi Sv. Filipa i Jakova u Novom Vinodolskom, vlč. Hrvoje Poljak teškim riječima obrušio na animirani serijal “Spužva Bob Skockani”. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Smrtni grijesi

– Velečasni Poljak rekao je da se spomenuti crtić “protivi kršćanskim vrijednostima jer djecu odvlači u poroke, ona štuju lažna božanstva i blud”, a obrušio se i na roditelje koji djeci dopuštaju gledanje tog crtanog filma. U letku kojeg je publicirao navodi da likovi iz crtića predstavljaju po jedan od smrtnih grijeha: oholost, škrtost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost. Udruga Trash, kao promotor filmske umjetnosti ali i ljudskih sloboda, oštro odbacuje sve te tendenciozne izjave i napade na film kao oblik umjetnosti te su osnovali i Stožer za obranu lika i djela Spužve Boba koji djeluje pod motom “Spužva Bob – Heroj, a ne bludnik” – ističu u Udruzi.
Iz Stožera za obranu lika i djela Spužve Boba poručuju da Spužva Bob ne samo da nije bludnik, nego promiče univerzalne društvene vrijednosti.
– Svi koji su gledali taj crtić znaju da Spužva naporno radi kod svog poslodavca te iz svoje teško zarađene niske plaće redovito odvaja kako bi pomogao prijateljima i susjedima, ma kakvi oni bili – poručuju iz Stožera za obranu lika i djela Spužve Boba te dodaju da u u petak, 4. studenog, s početkom u 20 sati organiziraju i party podrške Spužvi Bobu u Caffe baru Elephant u Varaždinu.

Univerzalna poruka

– Dress code je “nešto žuto”, a uz zabavni program, vrhunskog DJ-a te projekcije filmova Spužve Boba, sudionici će poslati i univerzalnu poruku mira i ljubavi za sve. Svi smo mi Spužva Bob Skockani! – zaključuju u Stožeru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba