Europski dan pravosuđa

Dani otvorenih vrata na Općinskom i Prekršajnom sudu u Zlataru

Objavljeno: 28.10.2016. Alen Brodar

Danom otvorenih vrata, i zlatarski se Općinski i Prekršajni sud uključuju u obilježavanje Europskog dana pravosuđa, organiziranjem manifestacije “Dani otvorenih vrata”. Europski dan pravosuđa ustanovili su Vijeće Europe i Europska komisija 2013. godine.

Po izboru suda

Prema odluci Ministarstva pravosuđa ovogodišnji Europski dan pravosuđa u Hrvatskoj se obilježava jedan dan, u razdoblju od 25. listopada do 3. studenoga, po izboru svakog suda.
Sudovi u Zlataru odlučili su Dan otvorenih vrata imati u srijedu, 2. studenoga, u vremenu od 8 do 15 sati. Prema riječima Jadranke Kiš Šaulovečki, predsjednice Prekršajnog suda u Zlataru, svrha je obilježavanja toga dana upoznavanje građana s djelovanjem pravnoga sustava te edukacija i informiranje o njihovim svakodnevnim pravima u području građanskog pravosuđa.

Poziv zainteresiranima

Stoga su pozvani svi zainteresirani da obiđu radne prostorija sudova u Zlataru, upoznaju se s radom zaposlenih, ali i s novim mogućnostima koje građani mogu koristiti ako vode spor pred nekim od sudova. Prigoda je to i da se nauči koristiti podacima koji se mogu pronaći na internetu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba