Natjecanje ugostiteljskih škola

Učenici Srednje škole Zabok najuspješniji ugostitelji u Bratislavi, evo u čemu su bili najbolji

Objavljeno: 27.10.2016. Alen Brodar

Učenici srednjih ugostiteljskih škola iz Slovačke, Češke, Poljske i Hrvatske odmjerili su snage na 12. međunarodnom natjecanju “Europe 2016”, koje je održano krajem listopada u Bratislavi, a Srednja škola Zabok je i ove godine bila najuspješnija sudionica natjecanja, osvojivši dva prva, jedno drugo i jedno treće mjesto.

Više disciplina

Učenici su se natjecali u sljedećim disciplinama: priprema svečanog objeda od četiri slijeda, posluživanje svečanog objeda, postavljanje svečanog stola, priprema slastičarskih proizvoda, spravljanje koktela, flambiranje i pakiranje proizvoda.
Učenici Srednje škole Zabok, pod mentorstvom profesora Ivana Peteka i Tomislava Vranića te u pratnji profesorice Irene Bilić, natjecali su se u disciplinama pripreme svečanog objeda, posluživanja, postavljanja svečanog stola, flambiranja i spravljanja koktela. Martin Janković i Tibor Klobučar, čiji je mentor bio Tomislav Vranić, osvojili su tako prvo mjesto u pripremi svečanog odjela, dok su najbolji u postavljanju svečanog stola bili Valentina Petrović i Hrvoj Pisk, čiji je mentor Ivan Petek. Isti su učenici osvojili i drugo mjeso u posluživanju svečanog objeda, dok je Hrvoje Pisk osvojio i treće mjesto u spravljanju koktela.

Čestitka župana

– Najiskrenije nas je obradovala vijest o sjajnom nastupu učenica i učenika Srednje škole Zabok, koji su i ove godine na natjecanju u Bratislavi briljirali u jakoj konkurenciji. Tim povodom upućujemo čestitke na osvajanju prvih, drugih i trećih mjesta te im zahvaljujemo na obogaćivanju naše “Bajke na dlanu” još jednom uspješnom pričom – čestitao je zabočkim srednjoškolcima i njihovim mentorima krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba