Sportski centar Gornja Stubica

Održan osnivački Zbor Kluba OKB-a 2. gardijske brigade Gromovi

Objavljeno: 25.10.2016. mladenmandic

U Gornjoj Stubici, održan je osnivački Zbor Kluba OKB-a 2. gardijske brigade Gromovi, Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade pri Zagrebačkoj podružnici Udruge. Osnivački zbor Kluba održan je u Sportskom centru u Gornjoj Stubici. Za predsjednika Kluba izabran je Damir Maršanić, za dopredsjednika Željko Domša, za tajnika Renato Brković i za članove Upravnog odbora Zdravko Grden, Siniša Grošek, Davor Pintar i Damir Veverec. Članovi Kluba usvojili su Pravilnik o radu i donijeli odluku o pristupanju Kluba Zajednici VOMP-a.

Položeni vijenci

Nakon osnivačkog zbora, u mimohodu, veterani Gromova krenuli su u Spomen park Rudolfa Perešina, gdje su položeni vijenci, zapaljene svijeće te se pomolilo za sve poginule, umrle i nestale Gromove, kao i za sve hrvatske branitelje.
Župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar rekao je kako su ovakva okupljanja izuzetno bitna, prije svega kako bismo odali počast hrvatskim braniteljima koji su dali život za domovinu, ali i kako bismo zahvalili braniteljima koji su preživjeli Domovinski rat, a koji su podnijeli najveći teret pri oslobođenju Hrvatske.

Počasni plotun

Polaganju vijenca nazočili su i načelnik općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, predsjednica Općinskog vijeća Đurđica Labaš, ravnateljica OŠ Matija Gubec Sanja Knezić Jermol, te pripadnici Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” Gornja Stubica, UVSPDR-a Baruni, UDIVDR-a Bedekovčina i Udruge veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Krapinsko – zagorske županije. Svečanost obilježavanja uveličala je počasnim plotunom i Udruga kuburaša iz Marije Bistrice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba