Dan darivatelja krvi

U Krapini, 130 zagorskih jubilaraca primilo priznanja

Objavljeno: 24.10.2016. mladenmandic

U Krapini je održana svečana dodjela zahvalnica dobrovoljnim darivateljima krvi koji imaju jubilarni broj davanja krvi. Dodjelu je uz Dan darivatelja krvi, 25. listopada, organiziralo Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije. Srebrne i zlatne znakove za jubilarni broj davanja krvi – 50, 75 i 100 za muškarce i 35, 55, i 75 za žene primilo je 130 darivatelja krvi.

Zahvala i divljenje

Priznanja za sto davanja dobilo je 15 darivatelja, za 125 davanja dvoje darivatelja, a Josip Stanjko iz Sopota pokraj kraj Pregrade, dobio je priznanje za 150 darivanje. Dodjeljujući priznanja, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar istaknuo kako svim darivateljima krvi koji su bili na dodjeli priznanja treba izraziti veliku zahvalnost i divljenje, a posebno Josipu Stanjku iz Pregrade, koji je krv dao 150 puta.
– Ponosan sam na činjenicu da je prosjek darivanja krvi na području Krapinsko – zagorske županije puno veći nego što je u Europskoj uniji te da smo dvije godine u Hrvatskoj bili prvi, a sad smo trenutno na drugom mjestu. Tu je i Gradsko društvo CK Krapina, koje je tijekom posljednjih deset godina pet puta bilo prvo u Hrvatskoj po broju darovanih doza krvi – istaknuo je na prigodnoj svečanosti krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Brojni gosti

Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovali su i predstavnici Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu dr. Čedomir Maglov i Mislav Stilinović te predstavnici Doma zdravlja KZŽ, Zavoda za hitnu medicinu, PU krapinsko – zagorske, zagorske Vatrogasne zajednice i Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba