Radovi od 400 tisuća kuna

Uređuje se plato ispred župne crkve u Krapinskim Toplicama

Objavljeno: 18.10.2016. Jelena Jazbec

Započeli su radovi na uređenju platoa ispred župne crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama. Kako doznajemo od načelnika Krapinskih Toplica Ernesta Svažića, radi se o nastavku uređenja urbanističke cjeline od novog dječjeg vrtića do početka Ulice Jakova Badla.

Dječji vrtić

– U prethodnim fazama projekta izgrađen je dječji vrtić, parkiralište za dječji vrtić, parkiralište za građane, a sada se u završnoj fazi uređuje i pješački plato oko same župne crkve. Radove sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja, sa 190 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost radova 380 tisuća kuna. Izvođač radova je poduzeće MDK iz Velikog Trgovišća – otkrio nam je načelnik Svažić.

Granitne ploče

Oko crkve, postavit će se granitne ploče, regulirat će se oborinska odvodnja te će se napraviti pripreme za postavljanje nove rasvjete. Radovi bi trebali završiti u roku od 45 dana.
– U dogovoru s izvođačem, nastojimo regulirati promet tako da bude što manje zastoja u Ulici Jakova Badla te da unatoč izvođenju radova, cijelo vrijeme bude dostupan prilaz kućama u toj ulici – dodaje Svažić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba