Obrtnička komora KZŽ

“Na području Krapinsko – zagorske županije, u deset godina zatvoreno 168 obrta trgovačkih djelatnosti”

Objavljeno: 18.10.2016. Jelena Jazbec

Na drugoj sjednici Ceha trgovine Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, jednoglasno je prihvaćen Prijedlog programa rada za 2017. godinu. Članovi Ceha trgovine OKKZŽ također su upoznati s novim projektom HOK-a “Zajednička nabava – HOK ZNA”, koji svojim članovima nastoji omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana.

Susret trgovaca

Predsjednik Ceha trgovine Ivan Bajsić iznio je najvažnije zaključke s održanog 10. susreta trgovaca HOK-a, a to su: vraćanje digniteta trgovini kao struci, na način da se zvanje “trgovac” vrati u obrazovni sustav i u normativne akte, poduzimanje svih potrebnih radnji kako bi trgovina bila ravnopravna djelatnost s ostalim djelatnostima u Nacionalnoj klasifikaciji djelatnost (NKD) za koju se dodjeljuju sredstva potpore; onemogućavanje formiranja damping cijena za sve proizvode i usluge, te onemogućavanje korištenje bonova kao sredstva plaćanja.

Pokretna trgovina

Bajsić je među zaključcima spomenuo i nužnost provođenja zakonskih odredbi jedinica lokalne samouprave, vezanih uz obavljanje pokretne trgovine, te provođenje učinkovitog inspekcijskog nadzora inspekcijskih službi; polaganje ispita za higijenski minimum samo jednom, a ne svake četiri godine, kao što je dosadašnja praksa te nastavak razgovora s bankama i kartičarskim kućama, vezano uz realizaciju povoljnijih uvjeta korištenja kartica u trgovačkoj praksi. Članovi Ceha trgovine OKKZŽ upoznati su i s negativnim trendom u maloj trgovini – na području KZŽ u proteklih 10 godina zatvoreno je 168 obrta trgovačkih djelatnosti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba