Posjet Gradu heroju

Zagorski branitelji bili u Vukovaru i susreli se s braniteljima iz Jarmine

Objavljeno: 17.10.2016. mladenmandic

U organizaciji braniteljskih udruga UDVDR Ogranak Zabok i UDiVDR Bedekovčina, a uz pomoć Krapinsko – zagorske županije, Grada Zaboka i Općine Bedekovčina, organiziran je odlazak 76 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u jednodnevni posjet hrvatskom Gradu heroju Vukovaru i braniteljskoj udruzi u općini Jarmina.

Počast žrtvama

Zagorski branitelji odali su počast žrtvama Vukovara i Jarmine u Domovinskom ratu. Položili su vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju te na Ovčari, Hangaru i podno Križa na Dunavu. Posjetili su Memorijalni centar Domovinskog rata i ratnu bolnicu, gdje su se uz stručno vodstvo upoznali s povijesti Domovinskog rata. Zagorski branitelji posjetili su i Jarminu, gdje su ih tamošnji branitelji ugostili u prostorijama Zavičajnog kluba Zagoraca “Kaj“ Vukovarsko – srijemske županije. Domaćini su ih proveli autohtonim zagorskim imanjem na koje je iz Mihovljana preseljena zagorska hiža, uz koju se nalaze i popratni sadržaji te vinograd s autohtonim zagorskim lozama. U prostorijama općinske dvorane organiziran je zajednički ručak za preko 150 osoba te druženje uz pjesmu i glazbu.

Računalo i majice

Predsjednik UDVDR-a ogranak Zabok Josip Horvatin braniteljskoj udruzi UDVDR Jarmina uručio je kao poklon jedno računalo i nekoliko desetaka komada majica s logom udruge i “Bajke na dlanu”, kao trajni znak zahvale za očuvanje tradicije zagorskog kraja. Odlazak u Vukovar i Jarminu organiziran je mjesec dana prije službenog odavanja počasti 25. godišnjice žrtve Vukovara, zato što braniteljske udruge iz Zaboka i Bedekovčine 17. studenoga organiziraju na gradskim i općinskim ulicama paljenje više stotina lampaša, kao trajno sjećanje na dan kada je Vukovar pokoren od strane neprijatelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba