Park Pila u Stubičkim Toplicama

Evo kako je bilo na tradicionalnom “Gljivarenju v Stubakima”

Objavljeno: 17.10.2016. mladenmandic

U parku Pila u Stubičkim Toplicama proteklog je vikenda održano tradicionalno 20. “Gljivarenje v Stubakima”. Posjetitelji su i ove godine mogli uživati u gljivarskim i lovačkim kotlićima, kao i ostalim gastronomskim delicijama, koje su pripremili članovi Gljivarskog društva “Blagva” Stubičke Toplice i Lovačke udruge “Jazavac” Pila – Stubičke Toplice.

Gastro ponuda

Gastro ponuda bila je obogaćena i tradicijskim kolačima i pečenim kestenima u pripremi Udruge “Hrvatska žena” Stubičke Toplice te slasticama od kestena, kavane “Maksimilijan”, kao i slasticama Srednje škole Zabok, uz raznovrsnu ponudu domaćih eko, etno i eno proizvoda i predstavljanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i likovnu radionicu umjetnika topličkog kraja. Nakon povratka iz šume, održano je predavanje i determinacija ubranih gljiva Mladena Strižaka, člana Gljivarskog društva “Kamilo Blagaić” iz Zagreba te izbor najljepše gljivarske košarice.

Kreativne radionice

Za najmlađe posjetitelje, djelatnici Javne ustanove “Park prirode Medvednica” i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije organizirali su kreativne edukativne radionice. Najmlađi gljivari mogli su uživati i u vožnji vrtuljkom s drvenim igračkama i tradicionalnim konjskim zapregama Županijske udruge uzgajivača konja “Krapina”. Na manifestaciji je bio i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je istaknuo kako je ova manifestacija vrijedan dodatak ukupnoj turističkoj ponudi Zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba