Zagorski branitelji:

Neka nam dođu razminirati minska polja, pa ćemo se družiti i sastančiti

Objavljeno: 07.10.2016. mladenmandic

Nakon što su Josip Klemm, predsjednik Udruge Specijalne policije Republike Hrvatske i Mile Milošević, predsjednik Udruženja vojnih veterana Srbije ugovorili zajednički sastanak, pitali smo i čelnike zagorskih braniteljskih udruga što misle o tom susretu. Tajnik Udruge Specijalne policije Domovinskog rata iz Zagorja “Barun” Radmil Pavalić Paraga, rekao je kako Klemm nema kredibilitet predstavljati sve udruge hrvatskih specijalaca, pa tako ni njihovu udrugu “Barun”.

Privatni interesi

– Mislim da Klem više naginje ostvarivanju svojih privatnih interesa, nego interesima hrvatskih branitelja. Srpski veterani su bili agresori na Hrvatsku, izgubili su u ratu, a mi kao pobjednici nemamo što s njima razgovarati. Ne vidim kakvu bi mi hrvatski branitelji imali korist od tog susreta. Hrvatska ima svoje institucije i one su te koje trebaju pregovarati. Srpske veterane jednostavno treba ignorirati. Da su htjeli surađivati glede pronalaska nestalih, već su to davno mogli napraviti – rekao nam je Radmil Pavalić Paraga, dodavši kako Klemm nije ostvario nijedan pozitivan pomak za Hrvatsku i hrvatske branitelje.
Predsjednik UDVDR-a Bedekovčina Josip Sovec također ne podržava sastanak hrvatskih i srpskih branitelja.
– Srpski branitelji nisu dosad ništa napravili da se pronađu i ekshumiraju naši nestali, pa mislim da se ni nakon ovog sastanka ništa ne bi promijenilo. Ako s njihove strane postoji dobra volja za susretom, neka nam kažu gdje su naši nestali, neka nam daju karte minskih polja ili, još bolje, neka nam pomognu u razminiravanju minskih polja, pa ćemo se družiti i sastančiti. Jer dosad već su u Hrvatskoj od njihovih mina stradali mnogi pirotehničari, ali i brojni civili – rekao nam je Sovec.

Na prvoj crti i nogomet

Nešto drugačije mišljenje ima predsjednik najveće zagorske braniteljske udruge, ogranka UDVDR-a RH Stjepan Pavliša.
– Moje mišljenje je da je bolje razgovarati, nego imati napete i konfliktne odnose. U povijesti ratovanja, neprijatelji su znači čak i na prvoj crti bojišnice zaigrati nogomet, a kamoli da se ne bi družili u miru. Visokom politikom i onim što se dešavalo na ovim prostorima neka se bave političari, a vojnik je uvijek samo vojnik – rekao nam je Stjepan Pavliša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba