HAMAG – BICRO

Financiranje u svrhu osnivanja obrta, modernizacije poslovanja, samozapošljavanja i povećanja broja radnih mjesta

Objavljeno: 06.10.2016. Jelena Jazbec

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je Program ESIF Mikro investicijskih zajmova i Malih zajmova za obrtna sredstva, namijenjenih mikro i malim poduzetnicima. Programom će se financirati mikro i mali gospodarstvenici, u svrhu osnivanja obrta i trgovačkih društava, modernizacije i proširenja već postojećeg poslovanja, samozapošljavanja te zadržavanja postojećih i povećanja broja novih radnih mjesta.

25 i 50 tisuća eura

Maksimalni iznosi mikro zajmova su do 25 tisuća eura, dok je najmanji iznos tisuću eura. Kamatne stope su u rasponu od 0,5 do 1,5 posto, odnosno, za programe za obrtna sredstva od 1,5 do 3,5 posto, a ista će se određivati sukladno indeksu razvijenosti županije u kojoj se ulaže. Duljina otplate kredita je pet godina, uključujući maksimalni poček od 12 mjeseci, odnosno tri godine za obrtna sredstva, uključujući maksimalni poček od šest mjeseci. Instrumenti osiguranja su zadužnice, uz vlasnika kao jamca platca. Nadalje, program malih zajmova namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Maksimalni iznos zajma je 50 tisuća eura, a minimalni 25 tisuća kuna. Kamatne stope su u rasponu od 0,5 do 1,5 posto. Duljina otplate je maksimalno 10 godina, uz maksimalni poček 12 mjeseci. Instrumenti osiguranja su zadužnice, uz vlasnika kao jamca platca. Ovisno o procjeni rizika HAMAG-BICRO-a, mogu se pribaviti i ostali instrumenti osiguranja.

Do 2020. godine

HAMAG – BICRO zaprima zahtjeve za ESIF zajmove od 3. listopada, a programi su otvoreni do 31. prosinca 2020. godine. Cjeloviti tekst programa kao i potrebna dokumentacija uz zahtjev za zajam objavljena je na službenim mrežnim stranicama HAMAG-BICRO-a.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba