Nastavlja se Jumicar

Učenici dviju krapinskih osnovnih škola vozili autiće i učili o ponašanju u prometu

Objavljeno: 30.09.2016. Jelena Jazbec

Danas su u krapinskoj Osnovnoj školi Augusta Cesarca nastavljene edukacije u sklopu preventivne akcije “Program prometne kulture za najmlađe”, koja se održava u organizaciji Jumicar Hrvatska. Sudjelovalo je 110-ero djece, 44 učenika drugih razreda škole domaćina, i 66 učenika drugih razreda susjedne škole “Ljudevit Gaj”. Projekt je financirala OŠ Augusta Cesarca.

Oduševili ih vatrogasci

– To je jedna predivna stvar, koja se meni osobno jako sviđa, zbog toga što djeca o prometu ne uče samo teoretski, nego uče praktično, na način da sudjeluju kao pješaci i kao vozači, što je zaista potpuno novo. Evo, zanimljiv događaj dogodio se danas, kada su djeca počela voziti, dvije djevojčice su stajale na zebri, a dječak je vozio auto. On je uredno stao i mahnuo im da prođu preko zebre. Radi se o projektu koji je zaista važan, ne samo zbog cestovnog dijela, nego su u projekt uključeni i Crveni križ, čiji članovi educiraju mališane o pružanju prve pomoći i sl., zatim policija, koja također educira djecu o onome što ona radi, i vatrogasci, koji su djecu posebno oduševili – rekao nam je ravnatelj OŠ Augusta Cesarca Milorad Videković.

Suglasnost za sljedeću godinu

– Naša škola sudjelovat će i sljedeće godine jer upravo sam potpisao suglasnost za to. Ono što je cilj i ravnateljici Osnovne škole “Ljudevit Gaj” Dragici Belošević i meni, jest da te dvije škole konačno počnu surađivati i da budemo prijateljske škole. Za sljedeću godinu stoga smo se dogovorili, ako sve bude u redu, da se edukacija održi u prostorima škole “Ljudevit Gaj” – otkrio nam je ravnatelj Videković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba