Stravično ubojstvo

Sin zadavio svoju 71-godišnju majku

Objavljeno: 30.09.2016. mladenmandic

Zbog sumnje da je u trošnoj obiteljskoj drvenoj kući u Donjem Vinu pokraj Krapinskih Toplica ubio svoju 71-godišnju majku Maricu Ž., policija je jučer uhitila njenog 42-godišnjeg sina Stjepana Ž.. On je osumnjičen da je počinio kazneno djelo ubojstva. Mrtvo tijelo Marice Ž. u kući je pronađeno u srijedu, a pošto se sumnjalo da je smrt nastupila nasilnim putem, mrtvo tijelo prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu u Zagreb, gdje je potvrđeno kako se radi o ubojstvu i to davljenjem. Mještani Donjeg Vina kažu kako su Marica i njezin sin Stjepan u obiteljskoj kući na brijegu živjeli sami. Prvi susjedi bili su im udaljeni više od pola kilometra.

Svima pomagala

– Tamo na njihovom brijegu ima pet, šest starih kuća, ali svi su pomrli. Ostali su živjeti samo Marica i njen sin Stjepan. Oboje su puno pili, no Marica, iako je voljela “zaviriti u čašicu”, je bila dobrođudna, prava duša od čovjeka. Svima je u selu voljela pomagati pri poljoprivrednim radovima i to tek za nešto hrane i litru, dvije vina koju bi joj davali. Za razliku od nje, njezin neoženjeni sin bio je bez posla, veliki pijanac i propalica, nasilnik. Često je tukao svoju majku koja je znala bježati od kuće, zbog čega je u mnogo slučajeva već intervenirala i policija. Priča se da ju je čak prisiljavao i na seksualne odnose.

Susjeda ubo nožem

Onako pijan često je ulazio i u sukobe sa susjedima, pa je jednog čak ubo i nožem zbog čega je godinu i pol morao odležati u zatvoru. Bio je jako prgave naravi, naročito kad popije. Čuli smo da je Marica pronađena mrtva, prvo smo mislila da se radi o prirodnoj smrti, ali danas smo saznali da ju je Stjepan, vjerojatno pod jakim utjecajem alkoholnih para, nakon jedne od mnogobrojnih svađa zadavio – rekao nam je jedan od mještana Donjeg Vina koji nas je zamolio da mu ne objavimo ime zbog straha da mu se Stjepan jednog dana ne osveti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba