15. ocjenjivanje meda

Ove godine svoj će med predstaviti 37 zagorskih pčelara

Objavljeno: 30.09.2016. mladenmandic

Sutra će s početkom u 17 sati u Velikoj dvorani Grada Klanjca, u sklopu “Zahvale jeseni”, biti održano 15. Ocjenjivanje i izložba meda Krapinsko – zagorske županije. Ocjenjivanje i izložba meda promiče kvalitetu zagorskog meda te zagorske pčelare. Organizatori su Krapinsko – zagorska županija, Savez pčelarskih udruga Krapinsko – zagorske županije, Grad Klanjec, Županijska komora Krapina i zagorska Turistička zajednica.

Medalje za kvalitetu

Na natjecanje se ove godine prijavilo 37 zagorskih pčelara s ukupno 46 uzoraka meda bagrema, kestena, livade, cvjetnog meda te medljikovca. Prijavljene uzorke ocijenila je stručna komisija, i to prema Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda, a peludnu analizu prispjelih uzoraka izradit će Agronomski fakultet u Zagrebu. Posjetitelji će u sklopu izložbe moći kušati izloženi med i proizvode od meda, a najboljima će se dodijeliti i priznanja i medalje za kvalitetu. Prethodne izložbe već su potvrdile da je zagorski med među najkvalitetnijim u Hrvatskoj, ali i izvan granica naše zemlje, što potvrđuju i brojne nagrade na nacionalnoj i svjetskoj razini, a posebice se to odnosi na bagremov med.

Degustacija meda

U sklopu izložbe, klanječko Pčelarsko društvo “Kvirin Broz”, koje ove godine obilježava i 20 godina svoga rada, poziva sve pčelare da im se pridruže u 13.30 sati ispred općinske zgrade u Klanjcu kako bi razgledali kulturne znamenitosti Klanjca, nakon čega će uslijediti degustacija meda u prostoru klanječke Pelnice, uz vodstvo prof. Nade Vahčić. Nakon izložbe i ocjenjivanja meda, u 19 sati bit će domjenak za sve pčelare i njihove goste.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba