U Zlataru predstavljen kurikulum

Eksperiment, terenska nastava i istraživanje – glavni elementi milijun kuna vrijednog projekta

Objavljeno: 30.09.2016. Alen Brodar

 

U Srednjoj školi Zlatar u srijedu je predstavljen kurikulum novih fakultativnih predmeta iz matematike i prirodoslovlja za srednje škole.
Kurikulumi fakultativnih predmeta Matematika u svakodnevnom životu, Meteorologija i klimatologija te Farmacija i botanika izrađeni su u okviru projekta “Čista petica”, čiji je nositelj SŠ Novi Marof uz partnere – SŠ Zlatar, Gimnaziju Antuna Vrančića Šibenik i Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Inovativnost u razvoju

– Čestitam svim partnerima i inicijatorima projekta “Čista petica”, oko kojeg vas je okupila želja za poboljšanjem ustaljenog načina rada. Zahvaljujem vam na inovativnosti i razvoju ovih fakultativnih kurikuluma, koji će se sigurno pokazati kao još jedan dobar korak u poboljšanju našeg obrazovnog sustava – poručila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je ovom prilikom pohvalila autore kurikuluma i zbog osiguranja nastavnih materijala za učenike s posebnim potrebama.
Podršku ovom projektu su na predstavljanju kurikuluma pružili i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak zajedno sa svojom zamjenicom Jasenkom Auguštan Pentek.
Ravnateljica Srednje škole Novi Marof Jasminka Behin naglasila je kako je projekt “Čista petica” vrijedan gotovo milijun kuna te da je preko jednog od prvih natječaja za gimnazije financiran iz Europskog socijalnog fonda.
– Eksperiment, terenska nastava i istraživanje ključne su metode koje će se upotrijebiti u nastavi ovih fakultativnih predmeta – poručila je ravnateljica Behin, dok je ravnateljica Srednje škole Zlatar Zdenka Rogina navela kako su za svaki novi predmet izrađeni i operativni program, Priručnik za nastavnike, primjeri pisanih provjera znanja, radni listići za učenike i testovi za samoprovjeru znanja za učenike.

Okrugli stol

Svi materijali su u e-obliku i nalaze se u CARNetovu sustavu za online učenje Loomen. Sve ovo mogu preuzeti i druge zainteresirane škole preko poveznice https://loomen.carnet.hr/.
Nakon konferencije za medije, održan je okrugli stol o novim kurikulumima, na kojem su članovi radnih skupina Božena Palanović, Vladimir Bošnjak, Anita Pavlek i Marija Vragović kurikulume i nastavne materijale pobliže predstavili učenicima, nastavnicima i roditeljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba