Tjedan borbe protiv TBC-a

U Klanjcu edukativna radionica, u Zaboku obilazak oboljelih

Objavljeno: 26.09.2016. Jelena Jazbec

Hrvatski Crveni križ svake godine u tjednu od 14. do 21. rujna obilježava Tjedan borbe protiv tuberkuloze. U obilježavanje su se uključila i Gradska društva Crvenog križa iz Klanjca i Zaboka. GDCK Klanjec, u suradnji s udrugom “Korak po korak”, u klanječkoj je knjižnici organizirao edukativnu radionicu o borbi protiv TBC-a i pružanju prve pomoći, koju je vodila dr. med. Jasna Gmajnički. Osim predavanja, mladi volonteri GDCK-a iz Osnovne škole “Lijepa naša” Tuhelj, pod vodstvom mentora Davora Žažara, pripremili su pokaznu vježbu postupka pružanja prve pomoći.
Uz pomoć patronažne sestre, članovi GDCK-a Zabok povodom obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze obišli su nekoliko oboljelih od TBC-a i KOPB-a. Oboljeli su dobili savjete o zdravoj prehrani, izmjeren im je krvi tlak i šećer u krvi, a darovani su im sokovi i voće.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba