Direktorica aerodroma S. Mičin:

Na aerodromu se ne predviđa veći putnički promet, pa su izjave Milivoja Haberlea potpuno neutemeljene

Objavljeno: 22.09.2016. zagorjeinternational

Na članak iz posljednjeg broja naših digitalnih novina o tome kako je Županija raspisala javni poziv na iskaz interesa za Krapinsko – zagorski aerodrom d.o.o. pod nazivom “Pilot Milivoj Haberle: Bojim se da su nadanja da bi netko mogao uložiti 40 milijuna kuna samo nečija fantazija”, reagirala je direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma Sandra Mičin. Njezino reagiranje prenosimo u cijelosti:
“U izjavi člana Zagorskog aerokluba g. Milivoja Haberlea spomenuto je niz netočnih informacija i proizvoljnih tvrdnji, kojima se može stvoriti kriva slika o funkcioniranju Zagorskog aerodroma. Spomenuti očito nije upoznat s detaljima programa plana razvoja Zagorskog aerodroma, jer je upravo jedan od prioriteta, opstanak i razvoj sportskog zrakoplovstva.

Dobra suradnja

Gospodin Haberle nije predstavnik kluba, a Krapinsko – zagorski aerodrom d.o.o. i Zagorski aeroklub imaju vrlo dobru suradnju, o čemu svjedoči i zajednička organizacija netom održanog drugog “Kupa Rudolfa Perešina”. Plan razvoja Zagorskog aerodroma sastoji se od mnogo segmenata (turistički, sportski, medicinski, školski, promidžbeni…), od kojih ni jedan ne predviđa veći putnički promet, te su stoga izjave spomenutog potpuno neutemeljene. Vezano za košnju i održavanje aerodroma, napominjemo da uslugu košnje i održavanja vrši tvrtka “Plavinka d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti” iz Zaboka, čiji je osnivač Grad Zabok, koji je ujedno i jedan od osnivača Krapinsko – zagorskog aerodroma. Navedene usluge vrše se temeljem sklopljenog ugovora, a u skladu s Pravilnikom o održavanju i pregledavanju aerodroma te mjerama potrebnim za njegovu sigurnu uporabu (N.N. br 65/05), a plaćanje se vrši putem ispostavljenih računa za namjenu za koju su odobrena. Što se tiče Zagorskog aerokluba i izjave g. Milivoja Haberlea, napominjemo da nismo zaprimili nikakvu pisanu ponudu vezano za usluge košnje i održavanja, kao ni dokaz o registraciji postojeće djelatnosti vezane za taj vid usluge.

Sporazum o suradnji

Zagorski aeroklub i Krapinsko – zagorski aerodrom potpisali su Sporazum o suradnji, koji je istekao dana 15. svibnja 2016. godine, a isti nije produljivan, budući da nije podnesen novi zahtjev. Na temelju Sporazuma o suradnji, Zagorski aeroklub iz Zaboka imao je pravo korištenja prostorija za rad, opreme i uzletno – sletne piste za provedbu planirane djelatnosti razvoja i promocije sportskog zrakoplovstva, posebice u letenju jedrilicama, sukladno tematskom kalendaru, a bez ikakve naknade prema Krapinsko – zagorskom aerodromu. Temeljem informacija kojima raspolažemo od strane predsjednika Zagorskog aerokluba g. Bojana Šenjuga, rečeno nam je da su u fazi registracije novog aerokluba, pa zato nisu ni podnijeli zahtjev za produljenjem navedenog Sporazuma” – piše u svom priopćenju direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma Sandra Mičin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba