Javna dražba

Jeftino kupite automobile ministara i saborskih zastupnika

Objavljeno: 22.09.2016. Jelena Jazbec

Ove subote u zagrebačkom Kazalištu na Peščenici, održat će se treća ovogodišnja dražba automobila koji su bili u vlasništvu državnih službi i poduzeća. Svim zainteresiranima na raspolaganju je ukupno 276 vozila, a Telegram.hr kao jedan od atraktivnijih komada koji iza sebe ima zanimljivu priču, navodi plavu Subaru Impreza iz 1998. godine, koju su koristili djelatnici MUP-a. Upravo je taj automobil bio u pratnji Ive Sanadera kada su ga, pri pokušaju bijega, vraćali iz Austrije za Hrvatsku. Početna cijena na licitaciji za taj automobil je 3300 kuna.

Viđeno – kupljeno

Istaknuta je i crna BMW limuzina 530 XI iz 2005. godine, koju je koristio Ured za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, a čija je početna cijena 29.800 kuna. Prodaja se vrši prema načelu viđeno – kupljeno, što znači da se automobili prilikom razgledavanja ne smiju otključati ni upaliti, a nakon kupovine ne postoji mogućnost naknadnog ulaganja prigovora. Na dražbi mogu sudjelovati svi, uz obvezu uplate jamčevine u iznosu 10 posto početne cijene za svako vozilo. Minimalna jamčevina iznosi 200 kuna, a prilikom uplate potrebno je naznačiti za koje se vozilo plaća jamčevina.

Rok od pet dana

Osoba koja izlicitira određeno vozilo, u roku od pet dana mora uplatiti iznos, inače se smatra da je odustala od kupnje te gubi pravo na povrat jamčevine.
Svi zainteresirani, automobile mogu razgledati danas i sutra, od 10 do 14 sati na skladištu TRCZ-a u Donjoj Zelini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba