Gospodarsko – socijalno vijeće

Damir Gorup: Zagorsko gospodarstvo se oporavlja i mjere politike zapošljavanja daju rezultate

Objavljeno: 22.09.2016. mladenmandic

Zagorsko Gospodarsko – socijalno vijeće održalo je petu sjednicu, na kojoj se raspravljalo o kretanjima na tržištu rada u prvih sedam mjeseci ove godine. Predsjednik Vijeća Damir Gorup izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se stopa nezaposlenosti na području Krapinsko – zagorske županije kontinuirano smanjuje već treću godinu.

“Ne smijemo se zadovoljiti”

– Očito je da se gospodarstvo oporavlja te da mjere aktivne politike zapošljavanja daju rezultata. Naša stopa nezaposlenosti manja je od državnog prosjeka, ali time se naravno ne smijemo zadovoljiti, nego moramo i dalje inzistirati na daljnjem smanjenju nezaposlenosti – naglasio je Gorup, i kao gorući problem gospodarstva još jednom istaknuo nerazmjer ponude i potražnje na tržištu rada, kao rezultat neusklađenosti školstva s potrebama gospodarstva. Zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek Jambrek istaknuli su napore koje Županija i zagorske škole s Obrtničkom komorom KZŽ čine na ublažavanju ovog problema, koji se cjelovito može riješiti samo pravom reformom kompletnog obrazovnog sustava.

Nezaposlenost manja za 23,2 posto

Kretanja na tržištu rada članovima Vijeća analizirao je v. d. predsjednika Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina Goran Vukmanić, posebno istaknuvši da je nezaposlenost danas za 23,2 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Na sjednici GSV-a sudjelovali su i predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Krapina Josip Grilec i tajnica Obrtničke komore Renata Vranić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba