Hvalevrijedna akcija u Zagorju

Mali profesionalci – na poligonu voze autiće i uče prometna pravila

Objavljeno: 21.09.2016. Jelena Jazbec

Jumicar tim jučer je u Osnovnoj školi Bedekovčina započeo s edukacijama u sklopu preventivne akcije “Program prometne kulture za najmlađe”, koja se održava u organizaciji Jumicar Hrvatska, s partnerima – Krapinsko – zagorskom županijom, Odborom za sigurnost u prometu KZŽ, Društvom Crvenog križa KZŽ, Ministarstvom unutarnjih poslova i nekoliko zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Članovi Gradskog društva Crvenog križa Zabok i DVD-a Bedekovčina, djeci Osnovnih škola Bedekovčina, Mače, Ante Kovačića Zlatar i Stjepana Radića Brestovec Orehovički, pokazali su kako profesionalci rješavaju krizne situacije, pa su djeca tako učila o osnovama prve pomoći, opasnostima od požara i rizicima za njegovo nastajanje.

Dobili vozačke dozvole

Mališani su slušali i multimedijsko predavanje o prometnim pravilima, ulozi svih sudionika i poželjnom ponašanju u prometu, dok su u praktičnom dijelu samostalno vozili male automobile na prometnom poligonu, uz nadzor i asistenciju instruktora i prometne policije. Na kraju vožnje, podijeljene su im zaslužene vozačke dozvole za pametnu i obzirnu vožnju, koje su uručili zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek, predsjednik Odbora za sigurnost KZŽ Ivan Jelenčić, načelnik Bedekovčine Darko Ban, gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, te načelnik Mača Stjepan Sokolić.

Više od 20 tisuća učenika

Program Jumicar nastao je u Finskoj, a već se godinama uspješno provodi u većini europskih zemalja. U Hrvatskoj je prisutan četvrtu školsku godinu, a do sada je kroz njegovu obuku prošlo više od 20 tisuća učenika drugih i trećih razreda, iz više od 140 škola. Ove će godine u više dnevnih edukacija sudjelovati učenici iz 20 škola s područja naše županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba