Prijave za “Chtef – Zagorski chef”

Koji zagorski kuhar najbolje priprema patku i mlince?

Objavljeno: 16.09.2016. Jelena Jazbec

“Chtef – Zagorski chef”, šesta po redu manifestacija čiji je cilj promocija autohtonih zagorskih proizvoda i gastronomske ponude Zagorja, održat će se 25. listopada u Termama Jezerčica u Donjoj Stubici. Ovogodišnja tema je meso zagorske patke, mlinci i kesten. Zamišljena je kao natjecanje najboljih zagorskih kuharica i kuhara, a da bi se odabralo sedmero finalista, svi prijavljeni morat će proći predselekciju.

Sedmero kuhara

Predselekcija će se vršiti na sljedeći način: kandidati trebaju ukratko opisati glavno jelo i desert koji bi spravljali od zadanih namirnica, a povjerenstvo za odabir kandidata, sastavljeno od triju članova, odabrat će sedmero kuhara, na temelju njihove inovativnosti i tradicionalno – moderne kombinacije zadanih namirnica u opisu, odnosno konceptu jela, koji je obavezan dio prijave. Cilj predselekcije nije odabir jela bez kušanja, već se radi o pokušaju da se na natjecanju okupi što više različitih stilova i ideja, poručuju iz Županije.

Autentična kuhinja

Svi zainteresirani kuhari s područja Krapinsko – zagorske županije svoje prijave mogu dostaviti najkasnije do 7. listopada, na adresu: Krapinsko – zagorska županija, Ured župana, Magistratska 1, Krapina, ili na e-mail adresu: [email protected].
Prijava mora sadržavati: ime i prezime, e-mail adresu, adresu stalnog boravka, broj telefona, naziv restorana iz kojeg kandidat dolazi, recept i opis, odnosno, koncept jela na navedenu temu.
– Nadamo se da će vas ovogodišnja tema nadahnuti jer naš zajednički cilj je čuvati ono najbolje od tradicije i promovirati modernu autentičnu kuhinju koju Zagorje može ponuditi i najzahtjevnijem gostu – poručuju iz Županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba